Geluid

Fotocrime

Principle Of Pain

Artiest:Fotocrime
Titel:Principle Of Pain
Label:Golden Antenna
Distributeur:Creative Eclipse

goldenantenna.com

Toen vorig jaar de ep ‘Always Hell And Always Night’ van Fotocrime verscheen, duurde die net niet lang genoeg om ons helemaal te overtuigen. De drie nummers klonken wel veelbelovend, maar om nu echt een oordeel te vellen over het project van R (Ryan Patterson uit Louisville, ex-Coliseum), neen, daarvoor was dat niet genoeg.

De tien nummers op ‘Principle Of Pain’ werden opnieuw volledig door R geschreven en grotendeels gespeeld. In de studio kreeg hij hulp van een handvol vrienden om de details in te vullen en de nummers beter te doen klinken dan hij ze in zijn eentje kon maken. Hij hield er meteen twee bandleden aan over, Shelley Anderson en Nick Thieneman (ook Young Widows), dus wie weet gaat R daadwerkelijk toeren met Fotocrime.

Hij mag het zeker doen, want het is lang geleden dat we een nostalgische trip als deze hebben gehoord. Een nostalgische trip bovendien die niet klinkt als een kopie van de bands van lang geleden. We spreken van bands uit onze eigen tienerjaren als The Comsat AngelsThe Psychedelic Furs, de vroege Sisters Of Mercy (‘Gods In The Dark’) en opvolger The SisterhoodSouthern Death CultThe SoundEcho And The Bunnymen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het openingstrio laat nog een bescheiden band horen die zijn invloeden toegeeft, maar er iets eigentijds van weet te maken. Vanaf ‘The Rose And The Thorn’ en ‘Autonoir’, twee verslavend goede donkere popnummers, zijn we helemaal mee. Fotocrime is een band voor wavefeestjes van nu, met heerlijke goed afgewerkte nummers voor jong en oud.

Reacties