Blog Nieuws

Premieres & projecten op Rewire 2019


Met nog iets meer te gaan dan twee maanden wordt steeds meer bekend over het programma van Rewire in Den Haag. Van 29 tot en met 31 maart kun je er terecht voor concerten, bijzondere projecten en actuele contextprogramma’s.

In het ‘Instrumental Shifts’-programma worden snel veranderende technologieën en de daaruit resulterende ontwikkelingen in de hedendaagse artistieke praktijk onderzocht. Zoals de in Londen gevestigde elektronisch muzikant Ash Koosha. In het verleden maakt hij al indruk op het festival en recent creëerde hij Yona die met AI en CGI haar eigen muziek schrijft en de vorm van een hologram aanneemt. Ze treden ‘samen’ op tijdens Rewire 2019.

Als je Canada bezoekt, zie je haar cd’s overal. Maar ook trouwe Gonzo (circus) lezers kennen Inuk-zangeres en componist Tanya Tagaq. Samen met violist Jesse Zubot en percussionist Jean Martin zal ze haar laatste album ‘Retribution’ en aankomende release ‘Toothsayer’ live te vertalen..

Ook Nicolás Jaar is geen onbekende in Gonzo (circus)-kringen. Onder de noemer Nicolás Jaar Group presenteert Jaar een nieuw werk voor piano, saxofoon en elektronica in de Grote Kerk. Fans van Jaar kunnen hem ook aan het werk zien tijdens een hybride live/dj set geven en hij brengt een showcase van zijn label Other People met artiesten als Pierre Bastien & Tomaga, Lucrecia Dalt & Alessandra Leone, Patrick Higgins, en John Bence.

Verder is ook David Toop van de partij met zijn geïmproviseerde bewegingsopera ‘Of Leonardo da Vinci’ in samenwerking met de Londense zanger Elaine Mitchener. Ten slotte presenteert de Britse multidisciplinaire kunstenaar en producer Mark Fell tijdens Rewire een nieuwe werk voor geluid, licht, kinetische objecten en performance.

Rewire 2019 vindt plaats op verschillende locaties in Den Haag van 29 t/m 31 maart 2019.

Tickets: www.rewirefestival.nl

 


Reacties