Blog Nieuws

Gonzo (circus) #151 uit op 7 mei!


Gonzo (circus) #151 is in zicht. Na de mijlpaal van nummer 150 gaan we met frisse moed de nieuwe editie tegemoet!

Tienduizenden woorden en honderdduizenden tekens zijn met precisie in volgorde gezet en klaar om met inkt tot in de eeuwigheid geplaatst te worden. De drukker zet zijn persen in roulatie en onder het nieuwe artistiek leiderschap van kersvers hoofdredacteur Tijs Heesterbeek zet Gonzo (circus) een even vastberaden koers in als de voorbije 28 jaar.

Alles op een rijtje

Performance kunstenaar en Belgisch artistiek zwaargewicht Ria Pacqée maakt alles in gereedheid voor haar nieuwe werk in het Antwerpse Middelheim. Het Canadese duo Minimal Violence combineert techno met een punk-attitude in een DIY-jasje. Lees ook over waarom krautrocklegende Hans-Joach Roedelius een hekel heeft aan het K-woord. We signaleren nieuwkomers en onbekenden Sergeant, Diana Band, Lara Sarkissian en G36. Rian Treanor, zoon van Mark Fell, wordt geïnterviewd over zijn met chirurgische precisie geproduceerde debuutalbum ATAXIA.

Het Insterstedelijk Harmonium Verbond toont aan dat supergroepen niet enkel weggelegd zijn voor de grote rocksterren der aarde. Harold Schellinx duikt in de wereld van ééntjes en nulletjes en dan specifiek in die van 8-bits of lager. Verder nog interviews en reflecties met en over: het Tunesische Ifriqiyya Electriquer, geluidskunstenaar Jessica Ekomane, de volksmuziek van Craig Leon, collectief KAVIR en gewezen schatten met Terry Allen. 

Festivalgids

Het festivalseizoen staat voor de deur en daarmee ook onze festivalgids. De temperatuur begint langzaam te rijzen, het bier staat koud en de piketten worden met hamer en schoen de grond in gestampt om de tent weervast te maken. Lees onze 126 tips voor al je festivaltrips, van de klassiekers die we niet meer moeten introduceren tot de kleine cultfestivals op spectaculaire en eigenzinnige locaties.

We tippen naar goede gewoonte ook tal van evenementen, feesten, lezingen, concerten en tentoonstellingen in Circuit. Of begint de platen- of boekenkast langzaam te verdorren en heb je weer nood aan vers luister- en leesmateriaal, dan kan je onze veelheid aan recensies doorspitten. 

Bij elke nieuwe Gonzo (circus) hoort ook een nieuwe Mind The Gap, onze tweemaandelijkse cd-compilatie. Op #138 vind je de scherpste tracks van: Ifriqiyya Électrique, Selm, Craig Leon, Lungbutter, Walter Gross en meer. Vers van de ondergrond en vanaf 7 mei digitaal of fysiek te verkrijgen bij je abonnement.

Kortom: na 150 edities, breiden we met #151 een vervolg, maar luiden we tegelijk een frisse nieuwe start in. Onze overtuigingen zijn gesterkt en onze bloedgroep is nog altijd even universeel en klaar voor de transfusie. Laat de culture overdracht beginnen! 

Bestel deze editie nu online!


ONTDEK DEZE KUNSTENAARS & MAKERS IN GONZO (CIRCUS) #151


Reacties