Events

Peters’ Palazzo


Wanneer  Peters’ Palazzo, voor een uitgelezen onderonsje aan uitmuntende muzikanten, de deuren opent, mag je die kans niet laten schieten. Dat is het enige dat ik mezelf kon wijsmaken tijdens de rit van Izegem naar Antwerpen met fileleed en omleidingen, veel omleidingen.

Donderdag 16 november stonden er dan ook 2 boekvoorstellingen, 1 tape release en drie muzikanten op het programma.

Serge Timmers, oprichter van de website Merchants Of Air, kwam er zijn boek voorstellen, ‘Cecilia’s World’, een novelle over alternatieve muziek. Een zestienjarig meisje, Cecilia, speelt er de hoofdrol in en de rode draad gaat over het ontdekken van muziek. Maar ook over liefde…

Meer kan ik er niet over vertellen omdat het boek nog besproken wordt in de volgende editie van Gonzo (circus). Suspense.

Dan maar overgaan naar het eerste optreden en dat was de nieuwkomer Jim Faes, alias Urall en aangekondigd als een mysterieus ambient noise project. Laat ons zeggen dat hij in zijn larvale stadium al aangename geluiden liet horen en omdat het zijn eerste optreden was voelden we ons allemaal peter en meter en hadden we zowaar een glimlach op onze gezichten, denkend aan de toekomst. Of het uiteindelijk een mot of nachtvlinder aan de dronehemel zal worden, zal vooral afhangen van de speelmogelijkheid . Wel jammer dat er door een technisch mankement in de fabriek geen tape(‘Nothing But These Bright Edges’ ) geleverd kon worden. Leg er maar één langs de kant. Of twee, want we zijn nooit alleen.

Na een korte pauze was het Ronald Mariën in de vorm van Stratosphere die het selecte groepje mocht wegvoeren naar heinde en ver. Zijn optreden werd aangekondigd als de vernieuwde Stratosphere met een donkerder kantje aan. Gelouterd na enkele zwarte pagina’s in zijn leven heeft hij er nu opnieuw zin in en dat kun je merken en horen. Een aangename mens en schone muziek. Meer van dat.

Als laatste was Eric Quach , beter bekend als Thisquietarmy aan de beurt. Peter Verwimp, de gastheer , had Quach meegesleurd vanuit Utrecht waar ze allebei gespeeld hadden op de 12-uren drone marathon. Een werkpaard zijnde die om de haverklap één of andere plaat uitbrengt, kwam hij nu zijn magnum opus voorstellen. ‘Conqueror’ is het verhaal van Quachs’ leven en keuze als vrije muzikant. Een boek van 480 bladzijden,  2 kilo zwaar met een 7” flexi disc als bonus, handelend over 8 jaar onderweg en solo live optredens over de hele wereld. Een hele boterham maar zeker de moeite waard., net als het oorverdovende optreden dat hij die avond gegeven heeft en waarvoor heel Antwerpen dankbaar was, anders had de politie zeker aan de deur gestaan…

Gezien:
Boekvoorstelling Celia’s World ( Serge Timmers ) / Conqueror ( Eric Quach )
Optreden: Urall / Stratoshere / This Quiet Army

16 november 2017


Reacties