Peter Broderick


Serene folkvariaties

Peter Broderick

Peter Broderick

Nadat hij op uitnodiging van Efterklang zomaar naar Denemarken was verhuisd en bovendien met twee platen in een jaar tijd zijn solocarrière een indrukwekkende doorstart had gegeven, klonk de naam van de jonge Amerikaan Peter Broderick plots overal.

“Ik ben zo’n Amerikaan die geen Amerikaan wil zijn,” zegt hij. En: “Al mijn vrienden zijn stukken ouder dan ik.” Gelukkig laat de 21-jarige Peter Broderick zich door deze problemen niet van het werk houden. Jong als hij is maakte de muzikant uit Portland, Oregon al drie officiële soloplaten, twee 7-inches, diverse soundtracks voor films en dansvoorstellingen, een aantal zeer gelimiteerde cd-r’s én een podcast met onuitgebracht materiaal. Naast zijn bezigheden als solomuzikant houdt hij er bovendien nog een drukke carrière op na als gast- en sessiemuzikant bij talloze, sterk uiteenlopende bands en muzikanten.
Ook het gebrek aan liefde voor zijn thuisland loste hij gemakkelijk op: eind 2007 verhuisde hij op verzoek van de Deense sprookjespopband Efterklang naar Denemarken, om daar deel uit te gaan maken van hun liveband. En ondanks zijn grote productie van daarvoor, was dat het moment waarop Brodericks leven pas echt spannend werd.

Meer lezen?

Koop Gonzo (circus) #93 los via één van de verkooppunten of via de webshop

Meer info

Discografie

Docile (Kning Disk, 2007)
Retreat/Release (Type, 2007, 7-inch)
Float (Type, 2008)
Home (Bella Union, 2008)
Roscoe/Games again (Bella Union, 2008, 7-inch)
Ten Duets (Digitalis, 2009, cassette)
Five Film Score Outtakes (Secret Fury Hole, 2009, 3-inch)
Music for Falling From Trees (Erased Tapes, 2009)
4 Track Songs (Type, 2009)

WWW


Reacties