Geluid

Devourment

Obscene Majesty


Artiest:Devourment
Titel:Obscene Majesty
Label:Relapse
Distributeur:

Artiest:Monolord

www.relapse.com

Net gedaan met stofzuigen. Zoals gewoonlijk werkt dat ding ongelooflijk op onze zenuwen. Dat ding heeft wielen, maar rijdt nooit de kant op waar het naartoe moet. De darm is te lang en slingert in onze weg. En zuigen? Tja, waar dat ding zin in heeft. De door de vogels gemorste zaadjes opzuigen, daar heeft dat ding meestal geen zin in. Dan er nog maar eens mee gooien of een stamp op geven? Niet zo’n goed idee als Dalek, want zo heet de stofzuiger bij ons, nog eventjes moet meegaan.

Gelukkig is er Devourment om onze frustratie er al snel weer uit te rammen. Death metal uit Dallas, Texas die lekker ouderwets ruw en brutaal klinkt en met een heel straffe doodsrochel van Ruben Rosas. Inderdaad, net als drummer Brad Fincher teruggekeerd op het doodsnest na het vertrek na debuut ‘Molesting The Decapitated’. Veel bezettingswissels zorgt voor soms lange hiaten tussen twee albums, en dat was ook nu weer het geval. Zes jaar geleden werden ze opgepikt door Relapse en brachten ze ‘Conceived In Sewage’ uit. Pas nu is er een opvolger, maar wat voor één. Kijk, na een paar nummers zijn we weer helemaal zen. Laat ‘Narcissistic Paraphilia’ en ‘Cognitive Sedation Butchery’ de oorgangen verwennen en de rust keert meteen terug.

Voor het Zweedse Monolord mag het allemaal wat gezapiger. Na drie albums op RidingEasyRecords (of Easy Rider Records, maar dat zal niet gemogen hebben) debuteren ze op Relapse. Doom en sludge van het betere soort, dat zeker. Alleen jammer dat de zang van Thomas B. Jäger niet over de hele lijn weet te overtuigen. Soms wil hij een beetje te veel als Ozzy klinken, en dat komt nooit goed. Muzikaal is het merendeels best in orde, al is die invloed van Black Sabbath toch overal goed hoorbaar. Niet storend, gelukkig maar, want dan deden we niet eens de moeite om de cd uit te luisteren. Potten zal deze band niet breken, daarvoor is de originaliteit een beetje zoek. Degelijk is het echter allemaal wel.

Reacties