Agenda Nieuws

Nils Frahm, BRNS … Ha’Fest!


Handelsbeurs, Gent

17/20

Van 13 tot 16 mei 2015 vindt de Ha’fest plaats, een festival waar zowel stevige pop, jazz, gecomponeerde muziek, als rock- en metalriffs je van je sokken blazen.

Hildur Gudnadóttir (Pieter Kers)

Hildur Gudnadóttir (Pieter Kers)

Voor dit muzikaal festijn gaat de Gentse Handelsbeurs in zee met artiesten van divers pluimage.

Neem nu Paolo Angeli. Deze Sardijn groeide op tegenover een Amerikaanse basis. Jimi Hendrix, de Rolling Stones en Led Zepplin knalden uit de speakers zijn kamer binnen. Angeli speelde alles na op gitaar.

Als student kwam hij in Bologna in aanraking kwam met muziek van John Cage, Fred Frith, Steve Reich en anderen. Nog later leerde hij van Giovanni Scanu, één van de grootste muzikanten van Sardinië, alles over Sardijnse muziek.

Wat wordt er van een muzikant met zo’n brede bagage? Om al die muziek in één instrument te krijgen, bouwde hij een gitaar met 18 snaren die hij als een cello bespeelt. Hij brengt bewerkingen van Björk, over John Cage-achtige stukken tot Sardijnse volksmuziek.

Ha’fest brengt kleine en grote namen, lokaal en internationaal, intens luisteren en feesten. Van muzikale ontdekkingen tot een grote meezingfanfare op de Kouter, Ha’fest stuurt je met een kickstart de festivalzomer in.

 

Met o.a. BRNS, Amenra, Hildur Gudnadóttir, Mugison en Nils Frahm. Bekijk de volledige line-up.


Reacties