De Nieuwe Mind The Gap


Elk jaar geeft Gonzo (circus) de opdracht aan een jonge kunstenaar om de zes edities van Mind The Gap op een bijzondere manier vorm te geven. Dit jaar kozen we voor de kunstenaar Lou Mouw.

Het concept
Deze cover-serie bestaat uit patronen die de indruk wekken van natuurlijke oorsprong te zijn. Met organische opnames als uitgangspunt ontstaan door de kruisbestuiving van natuurlijke vormen met digitale mengtechnieken hybride vormen.
De verschillende aangewende mengtechnieken zijn zo subtiel dat de kijker niet zeker kan zijn waar deze ingrepen beginnen en eindigen. Lou Mouw beproeft daarmee een spagaat tussen ongerepte ordening en digitale modificatie.
Alle foto’s zijn op reis gemaakt. De voortdurende verandering van plek werkt sterk door in het visuele resultaat.

De kunstenaar
Lou Mouw is kunststudent aan de Universitt der Knste in Berlijn en woont en werkt aldaar, alsook in Amsterdam.
Zijn werk omvat alle lensbased disciplines. Voor zijn beeldcomposities experimenteert hij met digitale en analoge mengtechnieken om naar verbindingen en oorzaken te zoeken.
Zijn audiovisuele gevoeligheid is tegelijkertijd gewekt en wordt gevoed door zijn muzikale activiteiten (cello, deel van dj-collectief Reisegruppe Schleierhaft, waarvoor hij onder de naam Andorna Rsche klassieke-muzieksets opneemt).
De wensen en interesses van zijn opdrachtgevers vertaalt hij vanuit eenzelfde houding: het gevoel en het individuele standpunt van een beeldend kunstenaar. Deze opdracht is interessant omdat het project uit verschillende frames (een serie), fragmenten (de tracks) en formaten (cd) bestaat, waarbinnen eigenlijk alles mag. Er onstaat een afgezonderd universum, waarin je wel gevoelig moet blijven voor de verbinding van beeld en geluid.


Dit artikel verscheen eerder in GC #125.

Koop deze editie in onze webshop!

Reacties