Events

Net geen eenzame dood


Donderdagavond, 30 november, de eerste sneeuwstorm raast over het land. Ik ben onderweg naar het afscheid van een grote meneer in de Kinky Star, de plaats waar hij ontelbare keren zijn ziel uit zijn lijf gespeeld heeft.

Wanneer ik de Kinky Star binnen stap is er zoals er te verwachten viel, nauwelijks een kat te bespeuren. En behalve een paar reguliere Kinkygangers die zelfs niet wisten dat er iets gepland was, zou het er niet beter op worden. Helaas een reeds tien jaar durend probleem met het fenomeen Georgio ‘ The Dove ‘ Valentino. Zo lang al vecht deze getalenteerde Amerikaanse crooner tegen de bierkaai maar nu is hij moegestreden. Deze dappere duif gooit de handdoek in de ring en is nu bezig met een bescheiden afscheidstournee in het gezelschap van zijn lieftallige gade, Patrizia Finzi (bas) en Phillip Haut (drums) en nog andere leden van zijn melancholisch orkest, door Europa om vervolgens te eindigen in Amerika en daar bij zijn ouders te bezinnen en uit te kijken naar andere horizonten. In het gezelschap van zijn illustere voorbeelden en mentors zoals Blaine L. Reininger, Mick Harvey, David McClymont en Vic Goddard is het succes voor Georgio niet weggelegd en haalt hij op het almachtige facebook nog geen 500 likes. Bejubeld door weinigen en genegeerd door de massa, zoals het de groten der aarde betaamt. De toekomst zal het zeggen. Ondertussen wordt er enthousiast gereageerd dat Arno Hintjens met zijn groep Tjens Matic een singeltje uitbrengt en er een fysieke uitgave van 300 exemplaren te veroveren valt. Oude wijn in nieuwe zakken en hoewel de Vlaming zijn duivenkot zo geerne ziet , mijn duivenkot is nu verlaten en koester ik ‘ The Future Lasts A Long Time ‘ ( vinyl ) en ‘ You Brought A Knife To A Gunfight ‘ ( cd ) en  stiekem hoop ik dat ‘ She’s Got Eyes In All The Right Places ‘ een regelrechte hit wordt.

A little farewell blurb by Georgio ‘The Dove’ Valentino
Fare thee well, Flanders.
I whiled away a good decade in you.
I drank in your staminets.
I walked your splendid cobble-stone streets, alongside your canals, around your harbours.
I played your clubs and dive bars.
I made common cause with your DIY partisans, your vinyl enthusiasts, your music-lovers in general.
You’ve got a lot of them.
Dankjewel.
It’s been a pleasure.

Gezien: Georgio ‘The Dove’ Valentino, Kinky Star Gent, 30 november 2017

Comments


Reacties


Geen facebook? Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.%d bloggers liken dit: