Natural Snow Buildings – Sprookjesachtige drones


Al bijna vijftien jaar bouwt Natural Snow Buildings aan een eigen universum van sprookjesachtige drones. Hun omvangrijke oeuvre is vanwege de lage oplages nagenoeg onvindbaar en optreden doen ze bijna nooit. Desalniettemin vergaart het Franse duo steeds meer volgelingen.

Natural Snow Buildings - Foto: Maarten Timmermans

Mehdi Ameziane en Solange Gularte leven van de muziek en de liefde. Het is duidelijk dat er in hun geval geen onderscheid tussen beide valt te maken; hun passie spreekt uit elke plaat (ondertussen al meer dan twintig) die ze samen hebben vervaardigd. De muziek zindert van intensiteit, hoe rauw en ongepolijst ze verder ook mag klinken. En elke met de hand gemaakte hoes is een kunstwerkje dat je als verzamelaar het gevoel geeft dat het voor jou persoonlijk in elkaar werd geknutseld.

Die persoonlijke toets wordt behouden zelfs nu de uitgaven van Natural Snow Buildings in een grotere oplage verschijnen op het label Blackest Rainbow. Zo kwam de vinylversie van ‘Waves Of The Random Sea’ in een prachtige uitklaphoes met tekeningen van Solange Gularte en ‘Shadow Kingdom’ werd zelfs vergezeld door een stripboekje. Het draagt allemaal bij tot de sfeer rond de groep: ongrijpbaar en onwerkelijk, maar op een vreemde manier toch persoonlijk intiem.
Dat is eigenlijk ook een goede omschrijving van het koppel wanneer we ze in levende lijve ontmoeten op het afgelopen Incubate-festival. Ze zijn ontwapenend onwennig, een beetje klungelig zelfs, maar warm en gedreven wanneer ze over hun muziek en kunst beginnen te praten. En toch blijft op elk moment duidelijk dat de twee hun eigen wereldje hebben opgebouwd, waar we enkel even mogen vertoeven voor de duur van het interview. We maken er dankbaar gebruik van.

Meer lezen?

Koop Gonzo (circus) #107 los via één van de verkooppunten of via de webshop.

www

www.myspace.com/naturalsnowbuildings


Reacties