Mixtapes

Mixcloud Monday: Weird Magic


Weird Magic heeft een fascinatie voor cheesy synthesizers uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Zijn bizarre creaties zijn doorspekt met exotische fauna en flora en een complexe maar altijd dansbare ritmiek.

Zijn eerste release Triangel001 op Triangelklanken dateert van 2015. Vorig jaar verscheen ULU op het Amerikaanse Beer On The Rug, een thuishaven voor bevreemdende vaporwave. Zijn nieuwste lichting, Demon Summoning, komt uit op 18 april op het Brusselse label Le Pacifique Records. De release party gaat door in Bonnefooi met een dubbele showcase van Le Pacifique en Kalahari Oyster Cult, als één van de vele zijsprongen van Listen Festival.

Weird Magic over zijn mixtape:

“…

Deze mixtape bestaat vooral uit eigen nummers die ik doorheen de jaren heb gemaakt. Sommige zijn nog niet gereleased, anderen zien misschien nooit het daglicht. Verder wordt de tracklist aangevuld door ander synthesizer-goochelaars en -tovenaars, die me vergezellen op deze magische reis. De mixtape werd opgenomen met behulp van mijn trouwe Roland Sp404 sx.

…”

Playlist:

artist – track
weird magic – mjolgon
mouse on mars – juju
weird magic – washing machine demon (unreleased)
alexander brandon – castle (jazz jackrabbit 2 ost)
weird magic – attempt at dispell dire charm
mother ganga – internet love (face emits sound)
weird magic – bergneus
weird magic – rain demon (unreleased)
weird magic – quatro fromagic (unreleased)
weird magic – chrome jazz (unreleased)
STEVE – aqua trix
wxpm – attack your mind
??? – ???
weird magic – adem


Reacties