MIXCLOUD MONDAY: Tien jaar Bedroom Community


Het Ijslandse label Bedroom Community werd in 2006 opgericht door Valgeir Sigurðsson, Ben Frost en Nico Muhly. Deze mixtape geeft een blik op de muziek van het label en werd samengesteld door Nico Muhly.


Hij gaf ook een beetje toelichting bij de tracks op deze mixtape: “Openen doe ik met ‘Theory Of Machines’ van Ben Frost. Dit is een klassieker, in zekere zin Opus 1 van Ben. Doorheen het nummer loopt een bijna verborgen ritme en een grote inwendige kracht. ‘Baby Architect’ van Valgeir Sigurðsson heeft alles wat je zoekt in een nummer met een hele gevoelige textuur. Wie had gedacht dat Valgeir in staat was om een song te schrijven. Aan ‘Wild Bill Jones’ van Sam Amidon heb ik zelf meegewerkt. Dus hier speel ik misschien een beetje vals. Maar ik hou van de manier waarop de song zich ontwikkelt en eindigt in een geweldige outro. Ik hou ook van de manier waarop Helgi Hrafn Jónsson, al lang een lid van de Bedroom Community, op deze track speelt. Op ‘World Without Ground’ navigeert Valgeir Sigurðsson tussen elektronisch en akoestisch gegenereerde klanken. En hij doet dat op de meest poëtische manier. Je hoort beide soorten klank alsook plekken waar het onduidelijk is op welke plek je je bevindt. ‘Ut’ van Nadia Sirota is een track waar ik naar blijf luisteren. Oorspronkelijk is het een stuk van Marcos Balter. Nadia slaagt er met strak doch relaxt meesterschap in om betrokken te zijn in elke klank. Eindigen doe ik met ‘Fall On My Knees’ van Sam Amidon. Dit nummer vat de begindagen van Bedroom Community zowat samen. Valgeir, Sam en ik werkten er allemaal aan mee. Soms op verschillende momenten, soms samen in dezelfde kamer. Soms in hetzelfde huis, maar niet in dezelfde kamer. En soms ook op verschillende continenten.”

WIN TICKETS

Op 5 oktober kun je in de Amsterdamse Paradiso naar één van de zeven Europese avonden waarop Tien Jaar Bedroom Community wordt gevierd. Vertel ons hieronder in de comments waarom je wilt gaan en win tickets.


Reacties


  1. Naam
    Tamara van der Laarse
    Bericht

    Echt herfstmuziek, kom maar door met die vallende blaadjes, de laatste zonnestralen, de geur van een brandende open haard, met het geluid van knisperend hout. Bedroom Community is een bijzonder label, dus dat zou ik niet willen missen!

Er zijn geen reacties mogelijk.%d bloggers liken dit: