Mixtapes

Mixcloud Monday: Oubys


Oubys is de man die met zijn elektronische klanken uw synapsen reconfigureert. Hij doet dit met het verweven van golvende synth sequenties en ritmische patronen, waarin ruimtelijkheid en atmosfeer een centrale rol spelen.

Door te werken met verschillende geluidsbronnen, contrast en timing creëert Oubys een kronkelende organische sound die de luisteraar op een ander energetisch niveau tilt. Deze doordringende energie, ondersteund door ultra diepe bas tonen, evoceert een soort meditatieve en hypnotische beleving.Oubys debuteert in 2008 met ‘Paths’ op u-cover records, waarna hij opgepikt wordt door Testtoon Records en zo een vruchtbare samenwerking aangaat. Deze alliantie heeft niet onopgemerkt al enkele kwalitatieve releases opgebracht.

“… Deze mixtape is niet zomaar een Dj sessie, in feite verschilt deze niet zo veel met mijn intuïtieve en hypnotische live optredens. Wat ik ook doe in muziek, het belangrijkste aspect van muziek spelen in deze context is performance, dynamische controle en actief luisteren. Mijn mix is een transendentale trip waarin connectie en losmaking, heden, verleden en het nu als een soort continuüm optreden.
Ik wil dan ook een link maken naar de wisselwerking van tracks van hedendaagse electronica artiesten en enkele pioniers in dit veld. Het zijn muzikanten die me nog elke dag inspireren. Deze muziek is puur en vrij van kwalijke trends.

Ik hecht heel veel belang aan de kwaliteit van dit materiaal en heb dan ook mijn uiterste best gedaan om het geheel de best mogelijke luisterervaring te geven. …”

oubys.bandcamp.com


Reacties