Audio

Mixcloud Monday: OCCII XXV!


Grensverleggend Amsterdams podium OCCII viert haar 25-jarig bestaan in jubileummaand september 2017.

 Oude en nieuwe vrienden over de vloer en nu dus ook op ‘onze’ Mixtape.

En zeker zonder vrijwilligers geen OCCII. Daarom aantal bandjes van vrijwilligers, die dus ook op veel avonden helpen achter de bar, bij de deur, of in de keuken te vinden zijn.

Of ze delen al jaren hun kennis en liefde voor (eigenzinnige) muziek, eigenwijze muzikanten en de grote tour verhalen met de rest van de crew…

En verder staan er tracks op van muzikanten waar we vast en zeker nog goede vrienden mee gaan worden. En zeker terug zullen zien komen zoals bv. Carmel Zoum (Frans-Congo, nu woonachtig in Berlijn) en Otim Alpha uit Kampala, Uganda.

 Op 14 september 1992 werden de statuten van Onafhankelijk Cultureel Centrum In It (OCCII) ondertekend. Diezelfde maand startte meteen het eerste muziek- en theater programma van het podium. In de daaropvolgende 25 jaar is OCCII en onmisbare schakel geworden in de internationale wereld van onafhankelijke, duurzame en laagdrempelige kunst & cultuur, vooruitgang en experiment, voor zowel artiesten als publiek.

Achter de schitterende gerestaureerde gevel van de Amstelveenseweg 134, vind je een autonoom parallel universum, dat wordt bestierd door een veelkleurige vrijwilligersgroep en gedreven door idealisme en passie voor kunst.

occii.org


Reacties