Audio

MIXCLOUD MONDAY: Artefact festival


In februari is er gewoontegetrouw Artefact, het festival van kunst, media en muziek van STUK. Slagzin dit jaar is “You must change your life”, naar het gelijknamige boek van de Duitse filosoof Peter Sloterdijk. STUK zet de opvallendste namen alvast op een rijtje.

 

 

artefact_vierkant_0“Artefact music festival is een belangrijk onderdeel van Artefact, festival van kunst, media en muziek. Op de openingsavond van Artefact (11/2) en tijdens het slotweekend (20-22/2) presenteert STUK een reeks concerten in verschillende zalen binnen STUK en een clubnight in muziekcentrum het Depot. De focus ligt opnieuw op elektronica in al zijn vormen. De zeer diverse affiche schippert van hedendaags klassiek tot ambient en drone, van eclectische elektronica tot folkinvloeden, van een clubnight tussen dubstep en techno tot een moderne reconstructie van een synthesizerpionier. Op het programma staan onder meer Walls, Andy Stott, Shackleton, Kangding Ray, Mouse On Mars, Lydia Ainsworth, A Winged Victory for the Sullen, Roly Porter en Thomas Ankersmit.

Parallel met het muziekfestival zijn er tijdens Artefact ook heel wat geluidsinstallaties en –performances van onder meer Jonathan Reus en Jeroen Uyttendaele , en De avond van de Stem, een avondvullend programma met performances en kunstwerken waarin de menselijke stem central staan. Het volledige programma vind je op www.artefact-festival.be

 


Reacties