Mixtapes

Mixcloud Monday: Artefact 2019


Gilles Helsen is muziekprogrammator bij het Leuvense kunstencentrum STUK. Van 21 februari tot en met 10 maart kun je daar terecht voor Artefact.

Dat festival bevindt zich op het snijvlak tussen hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen. Deze mixtape is een introductie van het muzikale gedeelte van dit festival.

“… Artefact Sound is een thematische reeks voor avontuurlijke muziek van STUK – Huis voor Dans, Beeld & Geluid in Leuven. Naar analogie met de gelijknamige expo, getiteld Parallel Crossings, focust de editie van 2019 op de muzikant als bewegend wezen in een steeds meer geconnecteerde wereld. Bekende namen zijn producer-activist NKISI en WWWater-frontvrouw Charlotte Adigéry. Beide komen ze hun kakelverse albums voorstellen.

Uitkijken is het ook naar de vele Belgische premières en creaties, zoals de samenwerking tussen componist Maja Ratkje en de joik-gezangen van Katarina Barruk, en de science fiction-operette Siblings van de Berlijnse performer en vocalist Colin Self, gebracht met strijkers van Echo Collective. Meer nieuw werk komt van Ellen Arkbro, die een creatie zal brengen voor het 17e-eeuwse middentoonsorgel van de Leuvense Begijnhofkerk, en het Britse experimentele koor Musarc.

Op Artefact Night staat de hedendaagse Londense scene centraal, met hybride elektro-jazz acts Moses Boyd Solo X, Alabaster dePlume en Ben Vince. De avond gaat naadloos over van concert naar club met de onvervalste alles-mixer DJ Marcelle, local hero Bjeor en de eerder genoemde Charlotte Adigéry.

Zoals altijd kleurt het programma van Artefact weer Belgisch, met dank aan o.a. het Leuvense duo Partners, de Indonesisch-Berlijnse elektronica van Gamelan Voices en het nieuwste percussiewerk The Well-Tempered Circle van Stefaan Quix.

…”

Playlist

Marja Helena Fjellheim Mortensson & Katarina Barruk – Stuora Vàrrie
Partners – Faust
Ben Vince – What I Can See (feat. Micachu)
Ellen Arkbro – Mountain of Air
Moses Boyd – Drum Dance
Alabaster dePlume – Be Nice To People
Charlotte Adigéry – High Lights
Colin Self – Quorum (feat. Aunt Sister)
NKISI – VII
Gamelan Voices – Mentawai


Reacties