Events

Micro in mineur


Zaterdag 22 april was er de voorlaatste Splintersessie #12 voor de zomer in de Villa Bota in Brugge met Die Rakete en Turf. Geteisterd door elders grote publiekstrekkers of door de keuze van een minder voor de hand liggende combinatie qua programma was er niet veel volk. Toch kon dat het enthousiasme van Mister Splinter, Filip Leupe, niet beteugelen.

Die Rakete, met Deejay Coconuts (sequencer, analoge synths, orgel, beatprogramming, samples, visuals) en Peter Vanslambrouck ( gitaar, stem,  effecten ) mochten als eerste beginnen. Ze brengen een exotische, futuristische melange waarbij de mannen van Turf, die zelf van geen kleintje vervaard zijn, de wenkbrauwen deed fronsen alsof ze plots op één of ander decadent vakantieresort beland waren of op het bovendek van de Love Boat richting Fantasy Island. Die Rakete is als een menu bestellen bij de Chinees waarbij het enige houvast de nummers zijn en pas na het proeven weet je wat je eigenlijk besteld hebt. Ze doen mij een beetje denken aan Solar Skeletons maar dan eerder in de Art Brut stijl, in elkaar geknutseld met veel liefde en passie. Best genietbaar maar niet langer dan een uurtje want anders riskeer je een overdosis aan klanken en kleuren die zich dan ook vertalen in hun keuze voor felle psychedelische visuals.

Het contrast kon dan ook niet groter zijn toen Turf aan hun set begon. Strakke ritmes en sobere zwart-wit projecties en op slag stonden we weer met beide voeten op de brakke Vlaamse aarde. Wim Wallaeys, Steven Duyck en Rino Feys hadden de hele week stevig gerepeteerd en stonden op scherp. Helaas kon Rino door een technisch mankement met de microfoon niet voluit gaan voor de overwinning. Daardoor kon hij niet boven de instrumenten van zijn kompanen geraken en was de set niet zo stevig zoals ze normaal moet klinken. Als  de technieker/geluidsman (ik ben hier maar vrijwilliger, da’s pas een onnozel excuus) dan ook nog de mannen van Turf hun ereronde niet gunde met hun bisnummer, bleven ze toch met een dubbel gevoel aan de eindstreep staan.

Al bij al een leuke avond met volkse leute, lange babbels en fijne humor.  De cd ‘Reuve’ van Turf blijft een aanrader en op hun revanche-match zal het er hard aan toe gaan…

Gezien: Die Rakete + Turf, Villa Bota, 22 april 2017
Op de laatste Splintersessie #13 komen Caudal en Kolfskop op 29 mei het seizoen afsluiten.


Reacties