Micachu & The Shapes


Muziekgebouw aan 't IJ

12,50

‘Micachu’s a rare talent, heaven-sent’ – The Quietus

Micachu & The Shapes zijn een Londense groep onder aanvoering van alleskunner Mica Levi. Vanuit hun liefde voor pop, flirten zij graag met het experiment en de avant-garde. Met zelfgemaakte instrumenten, slimme arrangementen, avontuurlijke harmonieën en Levi’s aangrijpende stem zijn zij een one-of-a-kind band.

De terugkeer van Micachu & The Shapes is drie jaar na het uitkomen van hun laatste plaat ‘Never’ bijna toeval te noemen: het trio van vrienden besloot om een avond samen in een studio in Oost-London te gaan repeteren, maar bleven urenlang ondergedompeld in een experimentele jam. Drummer Marc Pell nam het stiekem op. Hijzelf, Mica Levi en Raisa Khan waren zo gecharmeerd van de vrije improvisaties dat ze de basis vormen van een nieuw album: ‘Good Sad Happy Bad’.

Wanneer je de plaat beluistert is het gemakkelijk te bedenken waarom zij voor de improvisaties vielen. De band handhaaft de avant-pop sensibiliteit van vorige releases: het combineert de lichtheid en het gevoel van hun beste singles met field recordings, industriële effecten en uiterst doeltreffende instrumentatie.

Micachu & The Shapes wordt geleid door de getalenteerde Mica Levi. Sinds hun laatste album werkte zij als jongste artist-in-residence van het Londense Southbank Centre samen met London Sinfonietta aan ‘Chopped and Screwed’ en componeerde zij de buitenaardse soundtrack van de film ‘Under the Skin’ met Scarlett Johannson.

‘Staggeringly inventive, madly capricious and utterly unpredictable: this is pop for the 2010s’ – Dazed and Confused

‘Micachu’s a rare talent, heaven-sent’ – The Quietus

‘Micachu and the Shapes could stand among this generation’s most lauded arty pop purveyors.’ – Matt LeMay, Pitchfork

Voor en na het concert draait er een DJ op het Foyerdeck.


Reacties