STUK i.s.m. Gonzo (circus) presenteert Miasmah Labelnight


Simon Scott (Slowdive), Kreng, Svarte Greiner (Erik Skodvin/Deaf Center) en James Welburn: op 9 oktober 2015 presenteerde STUK i.s.m. Gonzo (circus) een intense en cinematografische Miasmah labelnight. Op 10 oktober verhuisde de karavaan naar Dordrecht.

Het Berlijnse Miasmah label staat voor “Music for scenes and places” en brengt opkomende artiesten en gevestigde waarden samen die elk op hun manier muziek maken met een zeer filmisch karakter. Op 9 oktober was er een labelnight in het STUK, de dag erna in Bibelot, Dordrecht tijdens [F]Luister. Dat was aanleiding voor een dossier over dit fraaie label.

Kreng

Kreng

Laten we een aantal opvallende artiesten nader bekijken. Naast zijn werk als drummer bij shoegaze-legende Slowdive slaagt Simon Scott erin zichzelf ook als sounddesigner en multi-instrumentalist steeds opnieuw uit te vinden. James Welburn  (lees het interview in Gonzo (circus) #127) giet geconstrueerde basgeluiden in een gemanipuleerd klanktapijt en wiegt de luisteraar in een hypnose. Ambientleverancier Pepijn Caudron, alias Kreng, stapelt het onbehagen de hoogte in met zijn nieuwe plaat The Summoner. Het album beschrijft de vijf stadia van een rouwproces en valt loodzwaar, maar werkt ook enorm inspirerend. De geest van György Ligeti schuilt om de hoek. Live wordt Kreng bijgestaan door de geweldige klarinettist Gareth Davis. Miasmah-labelbaas Erik K. Skodvin tot slot is ook bekend als Svarte Greiner.

 

LUISTER


Reacties