Events

Meer dan verwacht …


Van plan om het in mijn amper drie weken durende verlof wat kalm aan te doen, kon ik het toch niet laten om af te zakken naar de 4AD in Diksmuide op 30 juli.

Stad Onderstroom in samenwerking met 4AD had er namelijk Lagüna en de 30000 Monkies op hun programma gezet, en die Beringse apen, vrienden van de voormalige Cinépalace in Kortrijk, hebben uiteraard een streepje voor.

Maar eerst Lagüna. Deze prille Antwerpse Postpunkband met Niels Elsermans (stem), Mauro Bentein (gitaar), Xavier De Clercq (gitaar,synth,stem), Naomi Bentein (bas,stem) en Alfredo Bravo Ebner (drums) hadden eind mei al een singeltje( ‘Amber Hands’) op de wereld losgelaten. En dat kan bekoren. Ondertussen, een jaar na hun winst van De Beloften 2017 en een zilveren medaille op zak in Humo’s Rock Rally 2018, stellen ze op 22 september hun debuut EP op Wool-E-Tapes (100 exemplaren) voor op De beloften 2018, Coyendanspark in Gent.  ‘The Unknown Light’, ‘Amber Hands’, ‘Sound 2U’ en ‘Nothing Less’, dat zijn de vier nummers op de gelimiteerde tape die wordt uitgebracht bij de man die Whispering Sons als eerste strikte. Dat wordt weer drummen voor die tape.

Het optreden was een mix van donkere momenten waarbij de gitarist een tegenwicht bood aan de melancholische zanger, met caprioolse dansen die het enthousiasme van deze band extra in de verf zette.

30000 Monkies, met Ruben Savelkoul (gitaar,stem), Michiel De Naegel (gitaar), Dries Schreurs (drums) en Cyriel Beerten (bas), zijn zoals reeds gezegd geen onbekenden. In 2015 speelden ze met Blaeger in de Cinépalace en in 2016 op de jaarlijkse Sinxen Sunday waarbij ze telkens een verpletterende indruk maakten en nieuwe supporters veroverden…vandaar dan ook een bescheiden delegatie van 4 man uit Kortrijk en omgeving op de zestiental aanwezigen in de 4AD. De 30000 Monkies hadden zelf zoveel volk niet verwacht…succes! Ook deze keer was hun optreden weer veel te kort maar hun loeiharde experimentele noiserock vergt dan ook het uiterste van hun lijf en leden. ‘Orlando Doom’, ‘Keanu Riffs’, ‘Sharon Drome’ en ‘Tom Wanxx’, vet en vuil maar van de bovenste plank.

Gezien: Lagüna + 30000 Monkies – 4AD, Diksmuide – 30 juli 2018


Reacties