Blog Nieuws

TIP: MAZE Festival 2018


Splendor, Amsterdam

15 / 12,50

De derde editie van MAZE Festival draait om interactieve partituren: muziek die de relatie tussen muzikanten, componisten opnieuw vormgeeft met gamestrategieën en interactieve elektronica.

Over het Amsterdamse MAZE Ensemble – zes in Amsterdam wonende en werkende vooraanstaande musici uit de wereld van de hedendaagse gecomponeerde muziek, jazz, improv en experimentele elektronische muziek – kun je in Gonzo (circus) #145 veel meer lezen: spilfiguur, muzikant en componist Anne La Berge vertelt er vol vuur over. En alsof ze nog niet actief genoeg zijn, organiseren ze ook jaarlijks het MAZE festival in het prachtige Splendor met als thema: ‘Interactive Scores: Game strategies in music’.

Wat kunnen componisten leren van game designers en hoe kunnen ze gebruik maken van interactieve tools om de relatie tussen muzikanten, componisten en publiek te onderzoeken en opnieuw vorm te geven. Na de officiële presentatie van de interactieve installatie/compositie ‘Karada’ van Claudio Baroni en Adi Hollander is er de wereldpremière van delen uit het werk ‘Trackers’ van Yannis Kyriakides waarvoor hij interactieve partituren gebruikt. Een nieuwe transcriptie van een werk van de Amerikaanse dronemuziekpionier Tony Conrad beloofd ook bijzonder te worden. Daarnaast zijn er samenwerkingen met DNK Days en Fiber Festival. Het MAZE festival is bovendien ook een compact festival met twee concerten op vrijdagavond 18 mei, een middagconcert op zaterdag 19 mei en zondag een conferentie ‘s middags en een concert ‘s avonds.

18-20/05 | Amsterdam | splendoramsterdam.com

 


Reacties