Events

Luid en irritant


Op 12 april trok fotograaf Bart Marescaux naar de 4AD in Diksmuide om te checken of zijn oude helden The Flying Luttenbachers nog altijd even scherp stonden als eind jaren 1990.

Maar eerst Brlrs.  Die komen uit Oostende en ze brengen punkrock. Energiek gespeeld met veel aandacht om het publiek te bespelen. Alleen had het publiek er niet zo heel erg veel zin in. Muzikaal was het  niet onaardig, ware het niet dat er helaas behoorlijk veel foute metal invloeden in zitten. 

Daarna de hoofdschotel met The Flying Luttenbachers. Sinds hun passages eind jaren 1990 in The Pit’s (Kortrijk) wilde ik de Flying Luttenbachers in ieder geval nog wel eens terug zien. De hoofdvraag was of ze nog steeds in staat zijn het publiek omver te blazen in een minimum van tijd (die eerste set was 22 minuten). De heren waren blijkbaar net voor het optreden aangekomen: “We drove very fast and very far to bring this loud and irritating music to you” dixit Weasel Walter. Ze hadden er in ieder geval veel zin in. Iets minder nadruk op snelheid dan ten tijde van ‘Revenge’ maar het is nog steeds een nerveuze, chaotische mix van free jazz, death metal, punk & no wave. Vijvenveertig minuten later was ondergetekende overtuigd: de Flying Luttenbachers zijn nog steeds top!

Gezien: Brlrs + The Flying Luttenbachers – 4AD, Diksmuide – 12 april 2019
Tekst + Foto’s: Bart Marescaux


Reacties