Geluid

Loden

Lit For Exits (Extinct)

Artiest:Loden
Titel:Lit For Exits (Extinct)
Label:Eigen beheer

loden.bandcamp.com

In GC#100, de jubileum-editie, jubelden we het al van de daken over ‘Buggy’. Autechre en Flying Lotus werden als vergelijkingsmateriaal genoemd en Loden was daarmee dan ook een tijdje niet uit onze cd-speler te slaan.

Na deze release bij Mush Records verloren wij de Brusselaar echter van onze radar. Stom, zo mogen wij concluderen, nu we ons naar aanleiding van ‘Lit For Exits (Extinct)’ op de Bandcamp van Loden werpen. In de afgelopen acht jaar heeft de producer niet stilgezeten en zijn geluid steeds verder verbreed, om uiteindelijk bij ‘Lit For Exits (Extinct)’ uit te komen; een avontuurlijke langspeler, waarin IDM en het Midden-Oosten elkaar lijken te vinden in een soort Duizend-en-één-nacht-rave.

Drones, beats en verschillende melodielijnen lopen door, langs en over elkaar heen, waardoor steeds kleine verschuivingen in ritme en sfeer plaats vinden en het oor voortdurend blijft zoeken terwijl de geest licht verlichte ruimtes met exotische buikdanseressen projecteert.

Sinds 2005 is dit de zevende release van Loden, en met schaamte moeten wij zeggen dat er daar ons vijf van zijn ontgaan. Maar met ‘Lit For Exits (Extinct)’ pakken wij het gejubel van acht jaar geleden terug gewoon weer op en raden eenieder met een warm hart voor bovengenoemde artiesten, maar ook MurcofBaths en andere experimentelere elektronische acts in de breedte aan ook het oor eens te lenen aan Loden.

Reacties