Events

Leve Adrian Borland


De Kortrijkse Pit’s staat ook open en ter beschikking voor het organiseren van concerten door andere verwante organisaties. Anticore vulde deze woensdag met drie bands.

Dat is voor ons steevast een probleem, want door de curfew begint de eerste band er al aan om half acht en dat halen we nooit.

Gelukkig haalt onze compagnon annex fotograaf dat uur wel en hij zag Fazed wel aan het werk. Het was het eerste concert van een band met leden uit Grabuge en Burning Lady en komt uit Aire Sur La Lys in Frankrijk. Een korte gebalde set, die het potentieel dat in deze beginnende band zit, al liet uitschijnen. Nog wat extra nummers schrijven, veel spelen en dit kan een interessante band worden.

Toen we zelf aankwamen, bleek er behoorlijk wat volk te zijn opgedaagd voor dit trio bands. Veel bezoekers van over de grens, waardoor Frans de voertaal leek deze avond. Gelukkig voor ons kunnen de meeste bandleden een woordje Engels, zodat we, indien nodig, toch tot enige communicatie konden komen. Ons Frans is namelijk zo belabberd, dat we zelfs geen poging meer ondernemen om die taal te spreken.

Vooraf hadden we diagonaal snel eens naar de respectievelijke bandcamppagina’s geluisterd, en het uit Rijsel afkomstige OCHS leek ons vooraf de prijswinnaar van de avond te worden. En uiteraard bleken we gelijk te hebben. Het trio liet er geen gras over groeien en zette er meteen de beuk en de vaart in. Goed luid, zeer geïnspireerd en hun eigen ding doend met wat ze uit de muziekgeschiedenis waarderen. En onder die invloeden horen zowel Joy Division als The Sound. Vooral die laatste band, mede door de Korg die werd gebruikt, had de overhand qua invloed. Ochs doet met het oergeluid van die bands echter wel iets volledig eigens en maakt er knallende punkrockmuziek van die elke aanwezige zowaar bijna in extase bracht. De band heeft behalve een drie nummers tellende digitale demo (waarop het schitterende ‘This Must Be The Place’) nog niets uit, al wordt er hard aan een debuut gewerkt, dat begin volgend jaar zou moeten verschijnen.

Een hele dobber voor de Zweden van Rotten Mind om beter te doen. Of anders, want de vier uit Uppsala zetten een stevige set post- annex garagepunk neer. Goed genoeg om de meesten tevreden te stellen, maar zich toch te weinig onderscheidend van veel gelijkaardige bands die in The Pit’s het podium hebben beklommen om enige indruk na te laten. ‘Fading Into Oblivion’ heet hun nieuwste album en daarmee hebben we het belangrijkste wel vermeld.

Gezien: Rotten Mind, OCHS en Fazed – Pit’s, Kortrijk – 3 oktober 2018
Tekst: Patrick Bruneel – Foto’s: Stephan Vercaemer
Meer info
ochsochsochs.bandcamp.com/releases
rottenmind-official.bandcamp.com


Reacties