Blog Nieuws

Schrijf je nu in!


In deze editie Land-Over-Lopers tijdens het queer art festival Strangelove in Het Bos pakken we de draad weer op in de discussie over het nieuwe programmeren en staan gendergelijkheid en inclusiviteit centraal.

MET

female:pressure oprichter Electric Indigo

Electric Indigo begon haar DJ carrière in Wenen in 1989 en woonde drie jaar in Berlijn, waar ze in de legendarische platenzaak Hard Wax werkte. In die jaren begon ze ook zelf muziek te maken en te releasen. Als reactie op de terugkerende klacht dat er niet genoeg vrouwelijke artiesten in elektronische muziek en mediakunst actief zijn richtte ze in 1998 female:pressure op. Een internationale online database voor vrouwelijke, transgender en non-binary mensen actief in elektronische muziek en mediakunst.

Inmiddels is female:pressure een open source database met meer dan 2400 leden uit 75 landen. In haar presentatie zal Electric Indigo putten uit haar ervaring van de afgelopen 30 jaar, de ontwikkeling van de database en speciale projecten zoals de FACTS onderzoeken.

Kopano Maroga, performancekunstenaar, schrijver en cultureel werker, en Wouter Vanhaelemeesch muziekprogrammeur van Vooruit, over de publicatie I don’t know if we’re winning, hun samenwerking en de veranderingen die het podium doormaakt.

Een mini-editie van PLASMAonder leiding van Jess Øberlin, een clubhuis, een safe space en een platform waar op organische wijze discussies ontstaan en de creatieve werking van je brein wordt gestimuleerd.

All Men Nein Danke, een sticker- en t-shirtcampagne van Emma van Meijeren en Fenna Fiction, tegen line-ups die voornamelijk uit mannen bestaan.

De middag zal bestaan uit kleine democratische sessies waar zo veel mogelijk ruimte is voor uitwisseling en ontmoeting.

Meer informatie vind je hier

Praktisch

8 juni, Het Bos (Antwerpen), 13u00-18u00

Land-over-lopers is voor makers, muziekprogrammeurs, curatoren, organisatoren en initiatiefnemers in de Vlaamse en Nederlandse onafhankelijke, underground muziek en cultuur.


Reacties


Wat is jouw mening?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.