Events

Kreten uit de onderbuik


Fotograaf Stephan Vercaemer trok naar de eerste livesessie van Horae Obscura in Villa Bota in Brugge.

Horae Obscura, een programma vol duistere muziek die niet bestemd is voor plechtige communicantjes, is het geesteskind van Oneirich (Brambo Cell). Iedere dinsdagavond probeert hij van 22h tot 23h de verlorenen der aarde een riem onder het hart te steken op de radiozender van Villa Bota in Brugge. In navolging van de Splintersessies was er zaterdagavond de eerste live-sessie met SD-67 en Traumasutra & Allies in het alom bekende zaaltje. Doordat er in de Villa Bota geen extra opslagruimte is waar ze gerief kunnen opbergen na de optredens blijf je wel het gevoel hebben dat je in een kaartershuisje voor de derde leeftijd zit. Er hangen nu wel zwarte gordijnen…

De eerste genodigde die de donkere stoet mocht voort trekken was SD-67 (John Kubic). Een eclectic electro one man show die niet op dreef kwam. Onderhoudend maar zonder verrassingen en zeker niet geholpen door een diaslide show uit verre tijden.

Na een kort intermezzo met muziek van Oneirich liet Traumasutra (Peter De Koning) zijn duivels los. De creatieve duizendpoot had voor de gelegenheid Peter Ghysels op kaval (een blaasinstrument uit de Balkan) en Bart De Poorter (elektronische ondersteuning) meegebracht, vandaar Traumasutra & Allies.

Met een ongeëvenaard inlevingsvermogen kroop Peter in zijn verdrongen herinneringen en gevoelens. Iedereen werd meegezogen door de sjamanistische klaagzangen die een frisse rauwe kant hadden. Het hoogtepunt voor mij was ‘Het Ijzeren Graf’ , een bewerking van dieren op de boerderij als metafoor voor de hypocriete Vlaamse plattelandsmentaliteit. ‘Suskewiet’ zal nooit meer hetzelfde klinken…

Het was een zeer geslaagde eerste Horae Obscura-avond waarbij Silken Tofu-labelbaas Wim Pauwels des te meer aantoonde dat hij een fijne smaak heeft als het erop aankomt om artiesten een kans te geven.

Gezien: SD-67 en Traumasutra, Villa Bota Brugge, 21 januari 2017


Reacties