Events

Knecht wordt kopman


Jtothec ( Jay-To-The-Cee ). Jonas Casier heeft eindelijk ‘ Somebody Had To Make This Record ‘ gemaakt, zijn debuutplaat.

Al jaren lang ondersteunend muzikant en producer voor STIJN, Brussels Philharmonic Orchestra, Selah Sue en veel geleerd van onder andere DJ Grazzhoppa, had Jonas in 2010 al een singeltje opgenomen. Nu kreeg hij de kans om zijn album te maken op het prille Kortrijkse label ‘Mayway Records ‘. En wat voor één. De plaat wordt nu al met superlatieven bejubeld en overal met hoge scores bedeeld.

Doorbraakplaat van de bovenste plank – Cutting Edge -, een band om naar uit te zien in de zomer – Snooze Control -, pretentieloze funk – Dansende Beren-, knieval voor Prince, slim met Michael Jackson, shaken met James Brown – De Morgen -, zo heeft het album het karakter van een internationale productie en kan Jonas Casier zich als power funkateer gerust meten met pakweg Jamie ‘Jim’ Lidell – Written In Music -.

Tja, met lovende woorden als deze en de releaseshow in De Kreun (Wilde Westen) op 16 februari, moest ik daar wel naartoe. Funk in K-town… (zelfs ooit nog, in een ver verleden, met funky Lieven en een platenwinkel in het Jan Persijnstraatje, schuin over de legendarische Limelight).

Jonas Casier had een strak plan in gedachten voor zijn feestje. Veel leute en een groot deel van zijn schatplichtige vrienden de revue laten passeren. Naast Peter Lesage en Jeffrey Jefferson (beide Ertebrekers ) en DJ SNS  (Brihang), zijn vaste crew bij JTOTHEC, mochten Aminah, Malik Ameer Crumpler, Daniel Dzidzonu, Maxime Platteau, Tim Van Medegael, Shimmy Timmy, Raffaello Visconti en Brihang de avond en het feestje kleur geven. Ambiance in da house of toch eerder op het podium want behalve Skallie waren er niet teveel funky moves te zien in het publiek…

Na over zowat alles gezongen te hebben, sloot Jonas de show af met een liedje over het weer waar de ongeveer 400 aanwezigen zich daarna op het kleine merchandise standje stortten.

Nu al een dikke radiohit te pakken met ‘You Gotta  Believe In You’ ziet de toekomst er goed uit en staat Jtothec garant voor een avondje Power Funk van hoog niveau en leute, veel leute…

Gezien: JtotheC, De Kreun Kortrijk, 16 februari 2018

Comments


Reacties


Geen facebook? Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.%d bloggers liken dit: