Iron Butt


Het Napolitaanse duo The Devils heeft een opvolger voor het geniale ‘Sin, You Sinner’s’ uit 2016, uiteraard ook op Voodoo Rhythm. Gianni Pregadio zingt en speelt gitaar, verkleed als priester, terwijl Erica Toraldo drumt en schreeuwt als een krolse non, en ook zo is gekleed.

Na hun debuut speelde het duo meer dan tweehonderd shows, waarvan we er eentje meepikten in ons plaatselijke punkhol (Pit’s, Kortrijk). Dat was genieten van de wilde actie en de heerlijk duivelse en verdomd snel gespeelde garagepunk.

Het vele spelen heeft de twee nog meer op elkaar ingespeeld, en hen tevens geleerd dat “faster faster pussycat” ook echt kan. Nog snellere nummers dus. Tien stuks, waarvan de afsluiter ‘The People Suite’ de enige cover is, eentje van The Deviants uit 1969. Gepimpt, wat had je gedacht!

Van zodra opener ‘Put Your Devil Into My Ass’ inzet, zitten we weer helemaal in de groove van de vorige plaat en van het concert. Het duo klinkt op plaat en live quasi identiek. Wild, ruig, luid, opgefokt, schreeuwerig en verslavend. ‘White Collar Wolf’ is zowat het langste nummer van de plaat met zijn bijna drie minuten.

Meestal raggen The Devils zich door hun liedjes, die meestal met moeite de anderhalve minuut halen. Speedrock met een blasfemische toets, wat wil een mens nog meer? Intellectuele teksten? Neen, die zijn er niet. Subtiliteit? Neen, niet aanwezig. Rock-‘n-roll daarentegen met hele busladingen vol.


Dit artikel verscheen eerder in GC #143.

Koop deze editie in onze webshop!

Reacties