Events

In de nevelen verborgen


Donderdag 6 juli, een week voordat de Gentse binnenstad de jaarlijkse Oktoberfesten inluidt, was er in de Kinky Star nog een moment van reflectie.

Dark Poem uit Antwerpen kwam er zijn nieuwe cd, (‘The Fire Lives Inside’, Wool-E Discs)  voorstellen die al van eind 2016 is,  maar ze wilden persé de Kinky Star bedanken voor al de steun die ze de voorbije jaren gekregen hebben.

Terwijl Grace Jones die avond haar rist aan valse noten over Gent strooide, werd het podium van de Kinky omgetoverd tot een magisch bos. Alhoewel het moeilijk was om het bos door de permanente fototentoonstelling van de huisfotograaf te zien, deden de priesteressen, Raya Schaduwjaagster en Sophie Drakenvleugels, met hun sater van dienst, Peter Traumasutra, alle moeite van de wereld om toch enigszins een sfeer van mystiek en wonderen te creëren.

Na een tijdje begonnen hun bezweringen dan ook te werken en sloeg de faerie-electro Grrl Power dan ook aan in het publiek. Naarmate de avond vorderde, werd de sater bronstiger met de minuut , en door het gebrek aan een monitor om in het ritme te blijven , werd hij des te meer aangevuurd doordat hij  het wiebelende kontje van Drakenvleugels gebruikte als metronoom.

Al bij al een geslaagde voorstelling en als studiemateriaal over Grrl Power toch de cd gekocht die heel mooi oogt en professioneel klinkt.

Ik hoop dat ik Dark Poem nog eens tegenkom maar dan in de juiste setting en met hun danseres.


Reacties