Geluid

The Decemberists

I’ll Be Your Girl

Artiest:The Decemberists
Titel:I'll Be Your Girl
Label:Rough Trade
Distributeur:Konkurrent


Dat The Decemberists na ‘What A Terrible World, What A Beautiful World’ de behoefte voelden om te gaan experimenteren met het eigen geluid begrijpen wij ook wel.

Om eerlijk te zijn, waren wij deze kopie van voorganger ‘The King Is Dead’ zelf eigenlijk al weer vergeten, vooral omdat deze nergens kon tippen aan deze voorganger. Maar om nu te zeggen dat het resultaat van de zoektocht van Colin Meloy en kornuiten ons kan behoren is een tweede. Op ‘I’ll Be Your Girl’ klinkt de band uit Oregon gemaakt, nergens overtuigend en bij momenten zelfs ronduit irritant, vooral in ‘We All Die Young’ dat beter in een Britse pub had kunnen blijven hangen. Het is dan ook net alsof de band met de inzet van synthesizers vooral probeert om te klinken als een parodie op zichzelf en al de invloeden die op de voorgaande platen al voorkwamen.

Ondanks een paar aardige nummers, is ‘I’ll Be Your Girl’ dan ook vooral een verhaal van missers en net-nietjes; ook onderdeel van durven experimenteren, maar zoals elke wetenschapper weet: niet elk experiment is een geslaagd experiment.

Reacties