Geluid

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Artiest:All Pigs Must Die
Titel:Hostage Animal
Label:Southern Lord
Distributeur:Konkurrent

www.southernlord.com

‘Hostage Animal’ is alweer de derde blastplaat van All Pigs Must Die uit Massachusetts. Debuut ‘God Is War’ (2011) en opvolger ‘Nothing Violates This Nature’ (2013) beuken elk meedogenloos een half uurtje vol.

Southern Lord houdt de band ook aan boord voor hun derdeling, die, relatief gezien, enig rustpuntje biedt. Zowel ‘Slave Morality’ en ‘End Without End’ zijn niet alleen langer dan we van de band gewend zijn, maar ook een stuk trager. Niet dat die nummers niet heftig zouden overkomen. Alleen al brulboei Kevin Baker (ook The Hope ConspiracyBars) zorgt er wel voor dat we geen echte rust krijgen. Het oorspronkelijke kwartet, met verder nog drummer Ben Koller (Converge), bassist Matt Woods (Bloodhorse) en gitarist Adam Wentworth (Bloodhorse, ex-The Red Throne), werd uitgebreid met een extra gitarist in de vorm van Trap Them-veteraan Brian Izzi. Die geeft nog extra punch aan de overige acht nummers, die net zo vertrouwd door de boxen razen als voorheen. We verkiezen namelijk zelf voornamelijk het tweede deel van het album, waarop vijf razendsnelle krakers prijken die genadeloos op ons inbeuken, aan sneltreinvaart wel te verstaan, al duren sommige van die nummers ondanks alles toch ook al snel vier minuten.

De uitputting na het beluisteren van ‘Hostage Animal’ is dan ook nabij wanneer de laatste noten weerklinken. En laat dat nu ook net de bedoeling zijn. De missie van producer Kurt Ballou (Converge) is alweer geslaagd.

Reacties