Agenda

Heroines of Sound Festival


do 8 dec - za 10 dec

HAU2 / Hebbel am Ufer Berlijn

15,00 €

Deze week vindt in Berlijn voor de derde keer het Heroines of Sound festival plaats. Op dit festival worden huidige en gewezen heldinnen van het elektronische geluid centraal gesteld. Concerten, installaties, performances, videos en discussies zullen in het teken staan van de impact van de vrouwelijke elektronicaartiest, en de kwaliteit en variatie van de vrouwelijke artiest zullen op dit festival zowel hoorbaar als te aanschouwen zijn.
In 2016 zullen ’the Heroines of Sound’ zich voornamelijk richten op de muziek van Beatriz Ferreyra en Christine Groult, twee componisten die met de Groupe de Recherches Musicales (GRM) in verband staan maar tot vandaag de dag slechts de insider zijn oren heeft bereikt. De tweede leidende draad zal het werk van Cathy Berberian (1925–1983) zijn, een pionier van de nieuwe vocale gebruiken uit de twintigste eeuw. Berberian liet de esthetisch gewenste vormen achter zich om de mogelijkheden van de menselijke stem volledig uit te putten. Er zal vocale kamermuziek klinken en haar werk zal door Anna Clementi en Ute Wassermann geïnterpreteerd worden.
Het festival is gecureerd door Bettina Wackernagel, Mo Loschelder en Sabine Sanio, en dit leverde een keur aan interessante artiesten op zoals de jonge componiste Loïse Bulot, Clara Maïda, Lucrecia Dalt en er zal een DJ-set klinken van JD Zazie.


Reacties