Geluid

Gore

Hart Gore + Mean Mans Dream

Artiest:Gore
Titel:Hart Gore + Mean Man

www.southernlord.com

We herinneren ons zeer goed het fenomenale drumwerk van Danny Arnold Lommen dat hij zowel op plaat als op het podium neerzette bij Caspar Brötzmann Massaker. Voorheen deed hij net zo’n indrukwekkend werk bij het uit Venlo afkomstige trio Gore. Samen met Pieter De Sury (gitaar) en Rob Frey op bas maakte hij in de periode 1984 tot 1988 een aantal nog steeds heel indrukwekkende platen met instrumentale noiserock. In 1991 richtte Frey de band opnieuw op met andere muzikanten, maar het moet gezegd: het niveau van de eerste vier albums werd niet meer gehaald. Die vroege albums, behalve de twee op deze heruitgave, waren het fenomenale dubbelalbum ‘Wrede/The Cruel Peace’ en ‘Live’, een plaat die werd gedeeld met Henry Rollins, die zelf in die periode zijn muzikale hoogtepunt kende. Behalve het debuut ‘Hart Gore’ en opvolger ‘Mean Man’s Dream’ staan ook de teksten die bij deze twee platen horen, afgedrukt. Gore was toch een instrumentale band? Inderdaad, maar er werden wel teksten gemaakt die de luisteraar kon lezen bij het beluisteren van de muziek, om het horroreffect ietwat te verhogen. De bonussen bij deze heruitgave zijn ook niet mis. De originele plaat wordt telkens gevolgd door een live-set, waarbij alle nummers van de plaat nog eens aan bod komen. Slechts 1 nummer van ‘Mean Man’s Dream’ komt niet aan bod, maar in ruil staan er een aantal tracks op die nooit eerder werden uitgebracht. De opnamekwaliteit van de live-stukken is net iets minder dan hun gedeelde plaat met Henry Rollins, maar geven wel meer dan voldoende het effect weer van hun verschroeiende live-shows. Enige minpuntje aan deze voor het overige puike heruitgave is dat we niet te weten komen waar de live-nummers werden opgenomen.


Wil je graag verder lezen? Als je abonnee bent, log dan in rechtsboven om verder te lezen.

Je bent nog geen Gonzo (circus)-abonnee? Een jaarabonnement nemen is eenvoudig, goedkoper dan los kopen, je hebt meteen toegang tot het digitale archief en daarbovenop een t-shirt of een introductiekorting van € 15!

Tip: schrijf je in op onze e-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of volg ons op Instagram, Facebook of Twitter! 


Op alle artikelen, recensies en andere teksten op gonzocircus.com en in het tijdschrift Gonzo (circus) berust uiteraard copyright van de uitgever, auteurs en/of beeldmateriaal. Je mag wel altijd linken, met je eigen aanbeveling of met de intro van het stuk erbij.
Wil je een tekst, foto of illustratie overnemen, gebruik dan ons contactformulier en kies de optie data/reprint/booking.

Reacties
%d bloggers liken dit: