Geluid

Numb.er

Goodbye

Artiest:Numb.er
Titel:Goodbye
Label:Felte
Distributeur:Konkurrent

numb-er.bandcamp.com

Het altijd zonnige Los Angeles brengt de laatste aardig wat donkere postpunkbands voort. Een aantal daarvan cirkelen rond het zeer interessante Felte Records. Sextile is zo een band. En ook deze Numb.er.

Dat begon als het soloproject van Jeff Fribourg van de psychedelische krautrockers Froth. Voor dit solowerk gooit hij het over een andere boeg. Hiervoor gooit hij er een batterij donker klinkende synthesizers tegenaan. Hij komt muzikaal uit in het gebied waar darkwave, shoegaze en postpunk overlappen.

Oorspronkelijk dus een soloproject, maar voor de opnames nodigde hij vijf muzikale vrienden uit. Zij zorgen voor een vol, gedreven geluid dat de maniakale vocale uithalen van Fribourg zoals in ‘State Lines’ in balans houdt.

Dat gebeurt ook in het daaropvolgende prijsbeest ‘A Memory Stained’, één van onze favorieten op deze plaat. Het zijn vooral die opgejaagd aanvoelende nummers zoals ook nog ‘Again’ of ‘Numerical Depression’ die ons overtuigen.

Maar ook hier zorgen de rustigere nummers voor de juiste balans. Het weer mag dan zonnig zijn, in het hoofd van Fribourg stormt het. En die storm heeft hij in dit muzikaal tijdsdocument gevat.

Reacties