Gonzo (circus) was here!

Sinds 2005 speurt Gonzo (circus) naar plekken in Vlaanderen, Nederland en daarbuiten waar vernieuwende, experimentele en niet-mainstream muziek en cultuur volop de ruimte krijgen.

We spraken vanzelfsprekend met programmeurs bij diverse podia, kunstencentra en festivals, maar ook met andere drijvende krachten achter allerlei platforms. In 2009 en 2010 zoomden we uit en vroegen ons af welke elementen ervoor zorgen dat een stad of regio het etiket ‘innovatief’ verdient of juist verliest.

 

Brussels by Night - Foto: Ulrike Biets

Brussels by Night – Foto: Ulrike Biets

Uit onze rondgang door het veld bleek dat enthousiasme en geloof in de noodzaak om nieuwe en andere geluiden te laten horen het belangrijkst zijn voor een duurzaam voortbestaan. Wie echt wil, blijkt ook met beperkte middelen veel te kunnen doen. Sommige initiatieven haalden het niet, maar daartegenover staat dat nog bijna elke dag van Groningen tot Kortrijk nieuwe initiatieven ontstaan. Met onze ingebouwde ‘interessante-plekken-radar’, knapzak en regenlaarzen staan we steeds klaar om opnieuw op pad te gaan.

%d bloggers liken dit: