Gonzo (circus) trotse partner van het MMF in Muziekgebouw aan't IJ


Woensdag 3 april gaat alweer de zesde editie van het Minimal Music Festival van start. Vijf dagen lang wordt u een grote verscheidenheid aan artiesten voorgeschoteld die zich allen in meer of mindere mate bezighouden met ‘minimal music’.

De definitie van ‘minimal music’ zal afhangen van de persoon aan wie het wordt gevraagd, maar de rode draad deze editie is volgens het festival zelf ‘het transcendentale van minimal als geestverruimende ervaring’. Dat is natuurlijk tevens een kolfje naar de hand van Gonzo (circus) en daarom zijn wij vanzelfsprekend ook van de partij als partner van het festival.

Zo hebben we als partner meegedacht over de invulling van het programma op vrijdagavond 5 april, als het Zwitserse slagwerkensemble Eklekto de muziek van twee intrigerende artiesten samenbrengt: de Japanse geluids- en beeldkusntenaar Ryoji Ikeda (van wie onlangs nog een mooie tentoonstelling werd gepresenteerd in het Eye Filmmuseum) en de Amerikaanse componist en elektronische muzikant Pauline Oliveros (helaas overleden in 2016).

Abonneer je nu en ontvang donderdagochtend 4 april een exclusieve abonnee-korting in je mailbox voor deze avond met Eklekto!

Daarnaast zal auteur Niels Tubbing onder zijn dj naam ‘the Self’ Gonzo (circus) vertegenwoordigen op 4 april, na afloop van het concert van Ralph van Raat plus het Noord Nederlands Orkest. Als schrijver is Tubbing liefhebber van muziek met intrinsieke kwaliteit, zonder daarbij gehinderd te worden door genregrenzen. Zijn sets als the Self gaan via techno en ambient naar new/no wave en experimentele hiphop in een rizomatische basis voor het bewegen van geest en lichaam. De muziek staat daarbij altijd op de eerste plaats. Tijdens zijn set op het MMF zal de nadruk liggen op experimentele ambient en soundscapes.

Geluidskunstenaar en muzikant Jeroen Vermandere is ook van de partij op MMF, waar hij in gesprek gaat over het werk van Marien Van Oers. Lees er alles over in Gonzo #150.

Meer info vind je op de website van Muziekgebouw.


Reacties