Blog Nieuws

Gonzo (circus) #140 – uit op 4 juli 2017!


Op 4 juli ligt Gonzo (circus) #140 samen met de Mind The Gap-cd in de winkels. Met aandacht voor de trends van de festivalzomer en de nieuwe collectieve stemmen in de dance-scene. Een luistertest met Slowdive, terug van weggeweest! En een nieuwe column: Rubber Ring!

Naast onze jaarlijkse festivalgids – om je te helpen een keuze te maken uit het overaanbod festivals – vragen we ons of headliners en gekke locaties niet overrated zijn. Een nieuw fenomeen op de dansvloer begint op te vallen. Artiesten en dj’s scharen zich achter politiek bewuste groepen om samen een eigen onrecht aan te klagen. De meest opvallende stemmen van het moment zijn Discwoman, ROAM en NON. Gonzo (circus) duikt in het verhaal achter deze collectieven en zoekt uit waarom de politieke stem opnieuw belangrijk is binnen het dance-milieu.
Stijn Buyst had een lang interview met KÖHN: Jurgen De Blonde is nu 20 jaar actief in de Belgische elektronische muziekscene. En hij stelt vast dat de kloof tussen underground en mainstream groter is dan 20 jaar geleden.
Pernilla Ellens deed een luistertest met SLOWDIVE over dub, Deafheaven en Ravedeath 1972. Dimitri Vossen neemt het nieuwe boek van techno-optimist KEVIN KELLY onder de loep: zijn onze ogen wijd dicht? Harold Schellinx schreef een essay over ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE die muziek wil maken. Twee artistieke projecten met wortels in Libanon zijn het toonbeeld van de vitaliteit en complexiteit van de praktijk van de hedendaagse muzikanten en kunstenaars: PRAED en TAREK ATOUI. Art Sex Music is het motto van COSEY FANNI TUTTI (Throbbing Gristle).

Geen verkooppunt in de buurt? Bestel online zonder verzendkosten!


Reacties