Geluid

Sarah Davachi

Gave In Rest

Artiest:Sarah Davachi
Titel:Gave In Rest
Label:Ba Da Bing!
Distributeur:Konkurrent

sarahdavachi.com

Sarah Davachi zit in een goede flow de laatste jaren. Met minstens twee releases per jaar en talloze festival- en andere optredens is haar rijke, gelaagde benadering van drones alom aanwezig. En vooralsnog blijft Davachi zich ontwikkelen, in compositorisch opzicht en in manieren om steeds verder te onderzoeken hoe klank zich gedraagt.

Op ‘Gave In Rest’ leidt dat naar het verkennen van de akoestische kwaliteiten van de Montrealse studio hotel2tango -haar computer uit, de ruimte in. Stukken op blokfluit (‘Auster’) en Hammond-orgel (‘Waking’) en hun rondzingen in de ruimte worden vertraagd en gefileerd tot ze pure, onherkenbare brokken geluid zijn. Ze integreert piano en hemelse stemmen in het prachtige ‘Evensong’ en we horen zowaar een akkoordenprogressie.

Tot zover de vernieuwingen, want daaromheen blijft Davachi’s missie een tijdloze en oh zo nodige: momenten creëren waarin we weer even aandachtig en verstild kunnen zijn. Met prachtstukken als ‘Matins’ en ‘Third Hour’ die de tijd stil laten staan, is ‘Gave In Rest’ dus weer net zo onmisbaar en net zo inwisselbaar als al haar andere platen -zoals ieder heden even onmisbaar als inwisselbaar is.

Reacties