Geluid

Luca Forcucci

Fog Horns

Artiest:Luca Forcucci
Titel:Fog Horns
Label:Sub Rosa

lucaforcucci.wordpress.com

Misthoorns liggen aan de basis van Luca Forcucci’s plaat ‘Fog Horns’. Toen hij na een twaalf uur durende vlucht in San Francisco uit het vliegtuig stapte, hoorde hij het geluid van de hoorns. Maar hij wist niet zeker of hij het hoorde of droomde. Later ging Forcucci terug om het geluid op te zoeken en op te nemen. De opnamen vormen het beginpunt van het eerste stuk op de cd. De geluiden zijn door Forcucci bewerkt en deejay Goo Le Gooster heeft een laag gekraak en gekras van grammofoonplaten toegevoegd. Daardoor zit je niet alleen naar opnamen van San Francisco te luisteren. Door de geluiden te bewerken en andere lagen toe te voegen ontstaat er een spanningsboog die ontbreekt bij enkel en alleen de opname. Voor het tweede stuk, ‘L’Ecume Des Jours’, blijft Forcucci in de omgeving van de zee. Hier heeft hij gebruik gemaakt van opnamen van golven die het strand op rollen. In combinatie met de titel – ontleend aan een boek van Boris Vian – zie je het schuim langzaamaan de stranden vullen. Ook in dit stuk bewerkt Forcucci de opnamen. Of eerder, hij componeert er een stuk overheen terwijl de terugtrekkende beweging van de golven constant aanwezig is op de achtergrond. Voor het laatste stuk, ‘Winds’, heeft Forcucci geluiden van de wind gecombineerd met een cello extraordinaire, gespeeld door Michael Kott. Het is een wringend stuk waar je in wordt gesleurd. Ook als de cd afgelopen is, blijft de muziek hangen in je hoofd, wachtend op een tweede luisterbeurt.


Meer lezen? Abonneer nu en je hebt meteen toegang tot de online content en ontvangt een geschenk én een introductiekorting van € 15!


Ben je al abonnee, log dan rechtsboven in!
Op alle artikelen, recensies en andere teksten op gonzocircus.com en in het tijdschrift Gonzo (circus) berust copyright van de uitgever, auteurs en/of beeldmateriaal. Je mag wel altijd linken, met je eigen aanbeveling of met de intro van het stuk erbij.
Wil je een tekst, foto of illustratie overnemen, gebruik dan ons contactformulier en kies de optie data/reprint/booking.

Reacties