Expo

Expositie Geluidsgolven


De naam van elektronische muziekpionier Dick Raaijmakers, componist en theatermaker, is onverbrekelijk verbonden met het Instituut voor Sonologie, onderdeel van het conservatorium in Den Haag. Zijn iconische installatie ‘Ideofoon III’ is het uitgangspunt van een expositie in het Haagse museum GEM, te zien tot 14 oktober. René van Peer bezocht de tentoonstelling.


Wil je graag verder lezen? Als je abonnee bent, log dan in rechtsboven om verder te lezen.

Je bent nog geen Gonzo (circus)-abonnee? Een jaarabonnement nemen is eenvoudig, goedkoper dan los kopen, je hebt meteen toegang tot het digitale archief en daarbovenop een geschenk én een introductiekorting van € 15!

Tip: maak kans op een Koma Elektronik Field Kit. Ga snel naar gonzocircus.com/wedstrijd!


Op alle artikelen, recensies en andere teksten op gonzocircus.com en in het tijdschrift Gonzo (circus) berust uiteraard copyright van de uitgever, auteurs en/of beeldmateriaal. Je mag wel altijd linken, met je eigen aanbeveling of met de intro van het stuk erbij.
Wil je een tekst, foto of illustratie overnemen, gebruik dan ons contactformulier en kies de optie data/reprint/booking.


Dit artikel verscheen eerder in GC #147.

Koop deze editie in onze webshop!

Discografie

Barbara Ellison - Sonic Phantoms (Eigen beheer, 2015)
Dick Raaijmakers en anderen - Popular Electronics, early Dutch electronic music from Philips Research Laboratories (Basta Music, 2004)
Dick Raaijmakers - The complete tape music of (CV-NEAR, 1998)

Bibliografie

Joke Brouwer en Arjen Mulder, Dick Raaijmakers, A Monograph (Rotterdam: V2/NAi Publishers, 2008)

Reacties