Blog Nieuws

Eerste namen Rewire 2019!


Zet het vast in je kalender of agenda voor 2019, om er af en toe verlekkerd naar te kijken tot het zover is: van 29 tot en met 31 maart is het namelijk weer Rewire-tijd! De eerste artiesten zijn inmiddels bekendgemaakt.

Yves Tumor, foto door Jordan Hemingway.

Het belooft weer een mooie editie te worden van het Haagse festival dat gericht is op avonturiers die zich graag op een veelheid aan kunstdisciplines storten. Low komt het veelgeprezen ‘Double Negative’ spelen – ‘schoonheid en vervorming [zijn] verdomd mooi in balans’ kun je in Gonzo (circus) #148 over die plaat lezen -, zodat je kunt horen hoe de radicale, noisy stijlwisseling live uitpakt.

Ambientliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Tim Hecker, die zijn recentste album ‘Konoyo’ komt spelen – waarop hij zijn drones laat samengaan met een traditioneel Japans instrumentarium -, tijdens een exclusieve Nederlandse soloshow. Jlin (zie GC #132 voor een uitgebreid interview) bracht eerder dit jaar ‘Autobiography’ uit, de soundtrack voor de gelijknamige dansvoorstelling van Wayne McGregor. Zijn Company Wayne McGregor komt de voorstelling uitvoeren, terwijl Jlin live de soundtrack speelt. Muzikant en componist Nicolás Jaar laat onder meer nieuw werk voor piano, saxofoon en elektronica horen, en zal daarnaast ook een artist talk en avondvullende programmabijdragen leveren. Die worden later aangekondigd, dus hou de Rewire-site in de gaten!

Andere namen: onder meer Yves Tumor, Gazelle Twin die haar laatste album ‘Pastoral’ speelt, Lotic, Ipek Gorgun, en natuurlijk de samenwerkingen tussen Andrea Belfi & Valerio Tricoli en William Basinski & Lawrence English. Met collega-festival Dag in de Branding worden bovendien de handen ineen geslagen voor een dagprogramma met hedendaagse gecomponeerde muziek, dus er is meer dan voldoende kans om van het ene avontuur in het andere te vallen!


Reacties