Events

Een goudhaantje gescoord


Mickey Doyle is niet meer…Heb ik iets gemist? Geen idee.

Na twee jaar besloot Michiel Libberecht (ex-Mickey Doyle) dat het tijd was om met een band te beginnen. Winnaar van de Melkrockrally 2017, Jonge Wolven 2017 (met als prijs een plekje op het hoofdpodium tijdens de Gentse Feesten 2018) en de tweede editie van Live Your Dream ( een samenwerking van De Nationale Loterij en het Wilde Westen Kortrijk) koos hij de naam Mooneye (achteraf ontdekt dat het ook een Noordamerikaanse vis is) en kwamen Aaron Deceukelier (gitaar), Stan Holvoet (bas) en Rien Coorevits (drum) het plaatje vervolledigen. De LYD-prijs gaf hem de mogelijkheid om als ‘artist in residence’  samen te werken met Pascal Deweze (Studio Jezus) in Hoboken. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijknamige debuut-cd,’ Mooneye’, die in eerste instantie voorgesteld ging worden in Pand.A maar door een onverwacht succes moest verhuizen naar de concertzaal in de Kreun. Inderdaad, meer dan 300 verkochte tickets kan tellen voor dit debuut. Familie, vrienden en fans kwamen deze jonge Zwevegemse ster op zaterdag 17 maart dan ook massaal aanmoedigen en  de voorste rijen bestonden voornamelijk uit jonge deernes die zich waarschijnlijk in de jeugdbewegingssector situeerden. Al meteen het juiste doelpubliek maar door de halve retrotoets in de gitaarsound worden de liefhebbers van de populaire rock evenzeer bekoord. Nu nog een beetje meer het publiek bespelen en het brave imago wat besmeuren…Ondertussen worden er vergelijkingen gemaakt met Jake Bugg, Mark Lanegan, Ty Segall, flarden Beatles, Miles Kane, Tom Odell en George Ezra… Laat maar horen op de radio.

Flo, een vriendin van Michiel Libberecht mocht het publiek opwarmen . Deze jonge singer/songwriter brengt triestige liedjes à la Joni Mitchell en Joan Baez,  van alles een beetje en van een beetje niets… Ondanks de talrijk kwebbelende chiroleidsters en andere rangorden, stond ze haar mannetje. De toon was gezet voor een heerlijke avond uitgepuurde en poppy akoestische muziek met  zeer aanstekelijke melodieën.

Ondertussen hebben deze jonge straalvormige vissen uit de familie van de tandharingen een contract getekend bij het Kortrijkse Mayway Records. Platenlabelbaas Tony Vandenbogaerde had ze maar één keer gehoord en sloeg meteen toe. Sedert deze week kun je het album digitaal downloaden via Mayway Records en wordt er gewerkt aan een volgende plaat.

In ieder geval een aanrader voor al wie houdt van authentieke singer/songwriters met vette retrosound-gitaren.

Mickey Doyle is aan mij voorbij gegaan maar Mooneye zal ik niet vergeten…

Gezien: Flo/Mooneye – De Kreun, Kortrijk – 17 maart 2018


Reacties