Events

Duif als delicatesse


De Papa Jos in de Blindestraat 39 in Antwerpen is een verademing voor de dorstige Sinjoren maar ook voor de liefhebbers van de betere muziek.

Na het zien van hun menukaart ben ik fan geworden van zowel de duurzame gedachten van uitbaatster Kathleen Geens en haar stille vennoot, als van het sfeervolle met liefde ingerichte interieur.  Vanuit hun ‘Ministerie van Emotionele Ontwikkeling’ slagen ze erin de wereld een beetje te helpen.

Al meerdere jaren ben ik uit liefde voor het leven vegetariër geworden. Dat wil wel niet zeggen dat ik af en toe een beestje kan pruimen.

Met de feestdagen in zicht kon het fijnproeversmenu bij ‘Papa Jos’ in Antwerpen me wel verleiden. Als pièce de résistance werd er namelijk Georgio ‘The Dove’ Valentino geserveerd , gelardeerd met La Societé Des Mélancholiques.

Deze Amerikaanse houtduif is enig in zijn soort. De typisch volle ronde borst doet je smaakpapillen sidderen alsof je op een roetsjbaan zit met Charon in hoogsteigen persoon. Na betaling van de obligatoire obool of munt, sleurt hij je mee op de Styx langs zowel de Tartaros, de Elyzeese Velden en de Asphodelvelden. Abrupt sta je plots weer met beide voeten op de begane grond aan de gesloten ingang van de onderwereld.

De duif is gevlogen maar ‘Mille Plateaux’, ‘The Sorrows Of Young Georgio’ en ‘Satyros Ironykos’ belanden nog met regelmaat op mijn bord als herinnering aan een exquise avond in dat cafeetje in Antwerpen, dicht bij de Styx….

Gezien: Georgio ‘The Dove’ Valentino, Café Papa Jos Antwerpen, 1 december 2016.


Reacties