Events

Drab Majesty of de griep


Terwijl vrijdag 9 februari het land nog zijn wonden likte van het winterse noodweer  en velen geteisterd door de griep (volgens Facebook) forfait moesten geven, wilde ik toch naar Drab Majesty gaan in ‘De Verlichte Geest ‘ in Roeselare.

Enerzijds omdat ik ze vorig jaar gezien had als voorprogramma met King Dude in de Kreun (Wilde Westen) en het een geslaagd optreden was, anderzijds omdat ik spijt had dat ik toen geen plaat gekocht had. En Roeselare is niet ver van thuishonk Izegem…

Dune Messiah uit Kopenhagen mocht de met moeite twintig aanwezigen opwarmen.  Magnus Westergaard (zang), Victor Nuno (bas) en Daniel Christensen (gitaar) spelen donkere romantische neo-folk muziek die dan ook dicht aanleunt bij King Dude, vandaar de connectie met Drab Majesty… Al bij al een keurig optreden waarbij ze hun plaat ‘The Oak Tree’ voorstelden.

Tijdens de pauze hoorde ik dat de meeste bezoekers eigenlijk geen flauw idee hadden wie of wat er nog ging spelen. Het was me ook al opgevallen dat bijna iedereen die binnen kwam nog een ticket moest kopen alhoewel de organisatie een veertigtal mensen verwachtte….

Over Drab Majesty zal ik kort zijn. Ofwel lag het aan de geluidstechnicus ofwel lag het aan Drab Majesty. Ik zou eerder zeggen dat Drab Majesty het noorden kwijt was en de band alles veel te luid wilde (vergetend dat er nauwelijks een kat was). Blijkbaar waren ze van dezelfde mening want een bisnummer kon er niet meer vanaf. Ze wilden zo vlug mogelijk hun schmink verwijderen en naar bed gaan. Op zo een moment is het jammer dat noch de concertorganisator noch de tourmanager niet ingrijpt en alles naar de kloten laten gaan. Twintig euro aan de deur en spijtig voor degenen die er waren.

Ik had eindelijk mijn plaat, single en cd en tegelijkertijd het slechtste optreden van 2018. Vrijdagavond, 16 februari, speelden ze in Jeugdhuisclub Retie en ik hoop voor iedereen dat ze daar schitterden.

Gezien: Dune Messiah + Drab Majesty – De Verlichte Geest, Roeselare – 9 Februari 2018

Comments


Reacties


Geen facebook? Reageer hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.%d bloggers liken dit: