Events

De Stier By D’oorns Pakkn


Jelle, Nicolas en Ruben Kolfskop hebben een SD EP uit, ‘Cambozola Superstar’ genaamd, en dat mag de wereld geweten hebben. In Trefpunt Gent gaven ze op drie maart dan  ook een show om de navelstrengen bij af te likken om die geboorte te vieren.

Kolfskop heb ik voor de eerste keer ontmoet op de Cosmic Nozems Motorshow 2016 in Zwevegem. Daar speelden ze in de donkerste kamer van de Transfo-fabriek en klonken toen al interessant. Drie Hiëronymus Bosch -tronies die hun leven inkleuren met muziek, woordkunst en heel veel verbeelding… “Het zal een specialleke worden”, wist Jelle mij te overtuigen. En inderdaad, hij had gelijk.

Het komt maar zelden voor dat bij een voorstelling van een nieuwe EP van een Vlaamse band een internationaal geroemde filmster de honneurs komt waarnemen. Niemand minder dan Sir Sean Connery 007 mocht als rode draad doorheen het Cambozola avontuur schemeren en niet in een Schotse kilt of een maatpak van Anthony Sinclair maar in een apocalyptisch rood broekje en een flink behaarde torso. Er waren ook enkele Belgische coryfeeën aanwezig maar die hingen boven de toog, mooi op een rijtje.

Als voorprogramma mocht Turf hun ‘Reuve’ laten horen. Het trio bestaande uit Rino Feys, Steven Duyck en Wim Wallays, met nog maar 5 shows achter de kiezen, lieten een hele turf op de mensen los. Bommetjes van de kringwinkelloopse Rino (soms ook ‘Busmins’) die op speelse wijze de schellen van de ogen van de meelopers probeert te verwijderen. West-Vlaams op zijn scherpst.

Het goed gevulde zaaltje kon terugkijken op een zeer geanimeerde avond. Ik wens Kolfskop vele shows toe want live rocken ze en voor de verzamelaars van originele en zelfgemaakte EP-uitgaven kan ik hun mooie , gelimiteerde EP op SD kaart in een houten kruisje aanbevelen. Turf speelt op 22 april in de Villa Bota in Brugge voor de volgende Splintersessie en hebben ook een mooi blikken cddoosje voor hun plaat ‘REUVE’.

Gezien: Kolfskop en Turf, Trefpunt Gent, 3 maart 2017


Reacties