Nieuwe namen CTM 2018


Onze koffer naar Berlijn staat klaar. De 19de editie van het festival voor avontuurlijke muziek en kunst zwermt ook nu weer uit over de stad: van Bethanien tot Berghain. Met de derde reeks namen oogt de line-up van CTM – dat op 26 januari begint met als thema ‘Turmoil’ – al indrukwekkend.

Turmoil. Dat CTM dit thema heeft gekozen voor de komende editie, daar kunnen we ons allemaal iets bij voorstellen. Het zijn spannende tijden, die tegelijk ook vermoeiend, onzeker en vervreemdend zijn. Maar is het een tijdje rustig, dan verlangen we ernaar. Net zoals we naar CTM verlangen. Wachten tot 26 januari hoeft niet want op 19 januari is er al een Vorspiel op meer dan twintig alternatieve plekken in de stad. Een week later barst het festival lost met het openingsfeest (zie kunstagenda) en er volgt veel muziek. Reeds bevestigd waren Antwood, Cevdet Erek, Errorsmith, Jana Rush, Jasss, Nadah El Shazly, Okkyung Lee, Pan Dajing en Rashad Becker. En na de Benelux mag Amenra ook Duitsland gaan veroveren.

En daar komen nu de volgende namen bij: AGF, Bliss Signal, Celestial Trax, Colleen,  Recondite, Dengue Dengue Dengue, Drew McDowall, Elena Colombi, Holly Herndon Ensemble, Hunni’d Jaws,  James Ferraro, Jlin, Lotic & Roderick George, Lucrecia Dalt, Marcus Schmickler & Julian Rohrhuber, Olaf Nicolai, Perera Elsewhere, Pan Daijing, TCF  en Christopher Bauder & Kangding Ray.

Niet te missen zijn ook het Music Makers Hacklab op de laatste zondag, de tentoonstelling in Bethanien en de bijzondere installatie ‘Five’ van Rashaad Newsome.


Reacties