Agenda Blog Nieuws

Bio-kunst en design bij MU (Eindhoven)


wo 7 jun

MU (Eindhoven)

Duiven, ons DNA, menselijke stamcellen, eetbare schimmels en genetisch gemanipuleerde bloemen – zo’n beetje alles wat leeft kan het materiaal zijn voor bio-kunst en design en is tevens voer voor onze discussies, workshops en performances. Bij Mu in Eindhoven kun je nu naar ‘Matter of Life’.

 

Matter Of Life (Hanneke Wetzer)

Matter Of Life (Hanneke Wetzer)

‘Growing new Bio Art & Design’ is de ondertitel van de huidige tentoonstelling Matter of Life en die mag heel letterlijk worden genomen. In de workshops en events die MU en de betrokken kunstenaars in januari en februari rond Matter of Life presenteren wordt dieper op de materie ingegaan. De wetenschappelijke aspecten, de samenwerking tussen science & art en ethische kwesties rond bio art en -design worden uitgelicht.

 

Voor Matter of Life is MU bovendien op zoek gegaan naar de meest spraakmakende onderzoeksprojecten op het snijvlak van biowetenschap, kunst en design. Op dit moment zijn de drie BAD Award 2014 winnaars nog tot 1 maart 2015 bij MU te zien. Voel jij je ook thuis in het grensgebied tussen kunst en wetenschap, realiteit en verbeelding en wil je graag meedoen aan deze wedstrijd? Je kunt je voorstel nog insturen tot en met 2 februari 2015.

 

Voor meer informatie, aanmeldformulier en de regelementen bezoek www.badaward.nl


Reacties