Events

Beton als zaterdagsnack


Ik ben weekendarbeider. Dat betekent opstaan om kwart voor vier en beginnen om vijf uur. ’s Morgens.  Het kan dan ook behoorlijk lastig zijn als ik de avond ervoor een optreden bezoek en de zaterdag twaalf uren arbeid moet produceren.

Om die reden reserveer ik mijn zaterdagavond voor de betere dingen en ga ik af op mijn goede smaak, intuïtie en de wijze raad van enkele kenners. Gisterenavond, 10 februari, was het zo een moment waarop ik niet mocht twijfelen om rechtstreeks van mijn werk naar de Consouling Store  in Gent te rijden, wetende dat het krap ging zijn (ik werk in Tielt) om er op tijd te geraken. Jason Van Gulick kwam er zijn nieuwe plaat ‘Concrete’, voorstellen. Om 17.30h zou het beginnen maar dankzij Mike Keirsbilck, baas van Consouling, begon Van Gulick pas om tien voor zes waardoor ik nog juist op tijd was dankzij mijn collega en voorrijder Baris Tufan, die me doorheen het circulatieplan van Gent geleid had. Waarom vertel ik dit? Waarom zo veel moeite doen voor een korte interpretatie van een halfuurtje? Wel, om zo de nodige aandacht te kunnen geven aan deze architect annex experimentele drummer  die op een eenzame hoogte staat qua gevoelsbeleving in de ambient/drone muziek en dat wil wat zeggen.

Gezien: Jason Van Gulick plays Concrete, Consouling Store Gent, 10 februari 2018

Comments


Reacties


Geen facebook? Reageer hier%d bloggers liken dit: