Events

België-Nederland in Gent


Afgelopen weekend kon je in Gent terecht voor een onvervalste België-Nederland. Op de affiche het Belgische Spit Fox en JAGD uit Nederland.

Begin vorig jaar begon de Amsterdamse band JAGD aan haar opmars in de Nederlandse indie scene. Dankzij de scherpe gitaren, vlotte speelse baslijnen en de strakke zang en drum partijen. Heeft de band vooral met haar energieke live sets vriend en vijand overwonnen. 2016 werd afgesloten met als kers op de taart, de winst van de Amsterdamse popprijs. De jury was vooral erg te spreken over de internationale potentie. Geen beter begin van 2017 om deze gelijk uit te gaan testen in België. Te weten in productie centrum voor kunsten Trefpunt in Gent.

Spit Fox

De support act Spit Fox trapte af. Deze band zal de Gentenaren niet geheel vreemd zijn geweest. Voor hen was dit een thuiswedstrijd. Waar zij desalniettemin bij aanvang direct op het gaspedaal trapte alsof ze over 5 minuten niet in Gent maar in Amsterdam moesten gaan spelen. Spit Fox is een vuige bak herrie waar je graag naar wil blijven luisteren, ook al voelt het een beetje vies. Toch zou het de band waarschijnlijk ten goede komen hun nummers net zo dynamisch en innovatief te maken als hun enthousiaste stage presence.

JAGD

Aan innovatie en dynamiek was bij JAGD geen gebrek. Alleen waar Spit Fox vol gas begon koste het de Amsterdammers een nummer of twee om echt op stoom te geraken. Vanaf het derde nummer maakte JAGD haar reputatie als strakke energieke live act echter geheel waar. Iets waar met de nodige euphorie van het publiek op gereageerd werd. Na afloop van de gehele set en meer werd er net zolang “Nog eentje! “ geroepen tot dat JAGD moest bekennen dat ze door hun nummers heen aan het geraken waren. Een geslaagde eerste uitstap naar het buitenland.

Tekst + Foto’s: Reinout Bos

Gezien: Spit Fox + JAGD, Trefpunt Gent, 21 januari 2017

Comments


Reacties


Geen facebook? Reageer hier

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.%d bloggers liken dit: