Agenda

AUSTRALIAN OPEN II


Het Bos, Antwerpen

10

AUSTRALIAN OPEN II

BLANK REALM
De uit Brisbane afkomstige band Blank Realm bestaat uit de twee broers Daniel en Luke Spencer en zus Sarah aangevuld met Luke Walsh. Gekend voor hun extatische live performances en grensverleggende doch makkelijk te verteren platen, brachten ze vinyl uit op onder meer Not Not Fun, Digitalis, Albert’s Basement en MusicYourMindWillLoveYou. Met meer dan 200 live concerten op het actief deelden ze het podium met goed volk als Kurt Vile, Wild Flag, Zola Jesus, Sun Araw, Jandek en Damo Suzuki. Na het bijzonder goed onthaalde Grassed In voor Bedroom Suck/Fire Records uit 2014 laat Blank Realm in september het gloednieuwe album Illegals in Heaven op ons los, een nieuw hoofdstuk uit de dynamische Australische underground om naar uit te kijken.

CURED PINK
Het komt met een gemuteerde Jah Wobble vibe die snel doet denken aan Slugfuckers, de beste Australische underground groep ooit… Was Cured Pink eerst het soloproject van Andrew McLellan – ook uit het Brisbane nest – dan mogen we anno 2015 van een heuse band spreken. McLellen verhoogt de auditieve en ritmische slagkracht van Cured Pink door de bezetting uit te breiden met ondermeer Glen Schenau (Per Purpose, Sky Needle) Mitchel Perkins (Per Purpose, Clever) en Stuart Busby (The Deadnotes, Threads). Als vierkoppige band brengt Cured Pink dit jaar een nieuwe lp uit op RIP Society.
This project has been assisted by the Australian Government through the Australia Council, its arts funding and advisory body.

KITCHEN’S FLOOR
Ontstaan in 2007 door, jawel, de uit Brisbane afkomstige, Matt Kennedy. Kitchen’s Floor genereerde bekendheid door releases op Siltbreeze, Bedroom Suck en RIP Society. Zijn nieuwe release Battle of Brisbane staat gepland voor eind 2015. Naast Blank Realm en Cured Pink wordt deze jongeman meer dan eens genoemd als belangrijkste uithangbord van de Australische underground van het laatste decennium.

TARCAR
Tarcar is het duo van de uit Melbourne afkomstige – met voorlopige standplaats Berlijn – Carla Dal Forno en Tarquin Manek. O Mince Glace (2014), hun debuut op Blackest Ever Black (zie ook Cut Hands, Lustmord,…) bewandelen ze het het pad tussen noise, drone, dub en wat nog. Een album dat zich niks aantrekt van genre noch stijl. Momenteel werkt de band aan een nieuwe release voor BEB


Reacties